Politie Limburg-Noord

Brand in auto en woning in Weert blijkt brandstichting


Datum: 15-04-2011
Tijd bericht: 15:37
Plaats: Weert

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april rond 02.30 uur kwam er bij de alarmcentrale een melding binnen van een uitslaande brand in een twee onder een kap woning aan de 's Hertogenradestraat. De brandweer en politie rukten uit. Er bleek gelukkig niemand in de woning aanwezig te zijn. De nabij gelegen woningen werden uit voorzorg ontruimd. De woning brandde volledig uit. De politie en verzekering startten direct een onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Eerder, in de nacht van zondag 13 op maandag 14 maart jongstleden, brandde er in dezelfde straat ook een bestelauto uit. De auto bleek in relatie te staan tot de bewoners van de recent uitgebrandde woning.

De politie stelde vast dat het in beide gevallen om brandstichting gaat. In beide gevallen zijn sporen aangetroffen die daarop wijzen. Wat de toedracht van de brandstichtingen is en wie hiervoor verantwoordelijk zijn wordt nog onderzocht.

Getuigen die iets opmerkelijks of verdachts hebben gezien voorafgaand, tijdens of na de autobrand en/of woningbrand worden verzocht zich te melden via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

2011032399