Ingezonden persbericht


Persbericht, Amsterdam, 15 april 2011
Bevel tot sluiting afdeling Varenhof Bernardus niet verlengd

Op 14 april 2011 kwam de Inspectie voor de Gezondheidszorg tot de conclusie dat het bevel tot sluiting van afdeling Varenhof (in woonzorgcentrum Bernardus) niet verlengd hoeft te worden. Osira Amstelring voerde de reeds inganggezette maatregelen door. De veiligheid van de bewoners is voor de korte en middenlange termijn gegarandeerd, zo concludeert de inspectie.

In het inspectieverslag van 14 april 2011 is te lezen: 'de medewerkers die verdacht worden van slechte bejegening en hardhandige aanpak, dan wel (een vermoeden van) lichamelijke en geestelijke mishandeling, zijn hangende het onderzoek, geschorst. Het team op de Varenhof is nu anders samengesteld. De teamleider was al vervangen en flex-medewerkers zijn niet meer bij de zorg van de bewoners betrokken. Er zijn een kwaliteitsverpleegkundige en een psychogeriatrische verpleegkundige aan het team toegevoegd. Zij begeleiden en ondersteunen de vaste medewerkers van het team dagelijks. Op zeer korte termijn wordt er gestart met scholing en training op het punt van bejegening.'

Rob van Dam, voorzitter Raad van Bestuur Osira Amstelring zegt verheugd te zijn met het niet verlengen van het bevel: 'We kunnen nu laten zien wat we in onze mars hebben, dat er goede medewerkers zijn die met hart en ziel bij hun werk zijn betrokken. Daar ben ik erg blij mee. We gaan op deze voet verder'.

Details over het niet verlengen van het bevel zijn te vinden op www.igz.nl.