Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gouden Lotto eert sporthelden en vertegenwoordigers van goede doelen

Amsterdam, 15 april 2011 - De Lotto heeft vandaag ter ere van het 50-jarig jubileum enkele Olympische gouden medaillewinnaars en ambassadeurs van goede doelen gehuldigd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Algemeen directeur Harrie Linders van De Lotto reikte negen Lotto onderscheidingen uit aan sporthelden en vertegenwoordigers van goede doelen.

Zes Lotto onderscheidingen gingen naar sporthelden van de afgelopen 50 jaar die elk een decennium vertegenwoordigen, namelijk kunstschaatster Sjoukje Dijkstra (jaren 60), wielrenner Hennie Kuiper (jaren 70), schaatster Yvonne van Gennip (jaren 80), volleyballer Peter Blangé (jaren 90) en zwemmer Pieter van den Hoogenband (2000). Daarnaast ontving Naomi van As als sportheldin van de toekomst ook een Lotto onderscheiding.

Tevens kregen rolstoelbasketballer Marc de Hond namens de SLV (Stichting Loterijacties Volksgezondheid), de 77-jarige mevrouw Riet Bakx die al meer dan 50 jaar vrijwilligster is bij de Stichting Odion (Oranje Fonds) en mevrouw Han Lyre die jarenlang onbetaalde bestuursfuncties bij het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft bekleed een Lotto onderscheiding voor hun bijzondere inzet voor het goede doel.

In het Olympisch Stadion waren veel relaties van De Lotto aanwezig waaronder diverse sportbonden en goede doelen die De Lotto al 50 jaar financieel steunt. De voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Lotto, de heer Hans Alders sprak van een bijzonder moment: "In een halve eeuw heeft De Lotto 1,8 miljard euro bijgedragen aan sport en goede doelen, maar we moeten waakzaam blijven voor de toekomst dat dit systeem gehandhaafd blijft".

In december van dit jaar zal De Lotto een groot jubileumfeest organiseren voor al haar relaties. Er verschijnt ook een jubileumboek ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan.

Over De Lotto
De Lotto is een kansspelorganisatie opgericht in 1961. De Lotto wil op maatschappelijk verantwoorde wijze, middels haar kansspelproducten Lotto, Toto, Krasloten en Lucky Day, consumenten laten bijdragen aan de ontwikkeling van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid in Nederland. Na aftrek van het prijzengeld worden de opbrengsten van De Lotto afgedragen aan de beneficianten NOC*NSF en ALN welke het verdelen over de goede doelen.

Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Aan overige goede doelen waaronder het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Oranje Fonds, Skanfonds, Veteranenfonds en 14 Volksgezondheidsfondsen is sinds de oprichting circa 500 miljoen euro afgedragen.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht