De Koninginnedag App voor iPhone en Android maakt Qday 2011 nog leuker


Handige app biedt overzicht van Koninginnedagfeesten, afterparties, tweets, fotos, navigatie, reistips en wilhelmus sing-a-long

AMSTERDAM, 20110415 -- Open & Sociaal lanceert de Koninginnedag App voor iPhone en Android om Koninginnedag 2011 nog leuker en makkelijker te beleven. De ultieme voorbereiding voor & ideale gids tijdens Koninginnedag zelf: Gebruikers kunnen feesten in alle grote steden van Nederland checken in de buurt op basis van hun locatie, welke muziek er wordt gedraait en voorafgaand monitoren hoe de sfeer is middels 'local tweets'.

Overzicht van alle feesten
De kernfunctie van de applicatie is een handig overzicht te bieden van alle feesten in de grote steden. Deze feesten staan op een Google Map in de Koninginnedag App en kan ook in een lijstweergaveworden opgevraagd, gesorteerd ten opzichte van de locatie van de gebruiker. De meest dichtsbijzijnde feesten staan dan bovenaan. Verder biedt de applicatie ook een overzicht van veel afterparties, zodat er nog even doorgefeest kan worden als de zon onder is.

Alle grote Koninginnesteden present
Onder andere de Koninginnedag feesten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Breda, Tilburg, Dordrecht, Arnhem, Groningen zitten in de applicatie verwerkt. Omdat er nog dagelijks nieuwe feesten en line-ups bekend worden gemaakt wordt de Koninginnedag App tot Koninginnedag dagelijks geupdate met nieuwe feesten. Gebruikers kunnen middels de sync knop steeds de verse data ophalen van de server en lokaal op hun telefoon opslaan. 

Offline Synchronisatie
In sommige steden kan het zomaar zo zijn dat het 3g netwerk deels, of volledig uitvalt tijdens Koninginnedag. Dit is de reden dat de kernfunctie van de Koninginnedag App, namelijk de evenementenlijst offline beschikbaar is. Gebruikers kunnen op Koninginneochtend nog een laatste sync doen en de evenementenlijst ook zonder netwerkdekking blijven bekijken. 

Sfeermonitor
Vanuit de Koninginnedag App kan de algemene hashtag #qday twitterstream worden gemonitord en tevens kan er per feestlocatie worden gekeken hoe de sfeer is. Zo kunnen gebruikers vooraf bepalen of ze naar die locatie willen door de tweets te analyseren. Ook biedt de app de mogelijkheid de fotofeed van Mobypicture, fotos die online worden gedeeld te bekijken en tevens kunnen wat Youtube videos over Koninginnedag worden gecheckt. 


Wilhelmus sing-a-long
Koninginnedag begint natuurlijk met een oranje ontbijt en het Wilhelmus zingen. In de Koninginnedag App kan direct het Wilhelmus worden afgespeeld en de songtekst worden gecheckt. 

Weer & Verkeer
Veel mensen vieren Koninginnedag niet in hun eigen woonplaats. De Koninginnedag App biedt de mogelijkheid om de laatste meldingen van de NS te bekijken. Vanzelfsprekend wordt het lekker weer op Koninginnedag, maar om dat ene lente buitje voor te zijn kan direct in de app de radar worden gecheckt. 

In-app Twitter Fun
Vanuit de Koninginnedag App kan direct worden getwitterd. Om tweets op te leuken zijn er enkele Qday smilies beschikbaar zoals: ♛ ♫ ☼ ☺
 
Crossplatform: iPhone & Android
De Koninginnedag App is beschikbaar voor zowel iPhones (en andere iOS-devices) en Android devices. 






Koninginnedag App