UITNODIGING perslunch woensdag 30 maart in Schiedam


Ter gelegenheid van de Nationale Sport Week

SCHIEDAM, 20110326 -- Op zaterdag 16 april 2011 vindt de landelijke opening van de achtste editie van de Nationale Sport Week plaats in Schiedam. Stichting Nationale Sport Platform en de gemeente Schiedam nodigen u graag uit om op woensdag 30 maart 2011 aanwezig te zijn bij de perslunch in Schiedam, waar u als eerste wordt geïnformeerd over het programma van deze spectaculaire opening.  

De openingsdag vormt de landelijke aftrap van een week vol sporten en bewegen van 16 tot en met 23 april in heel Nederland. Dit breedtesportevenement zal op 16 april in Schiedam plaatsvinden op en rondom het Stadserf. 

Programma perslunch woensdag 30 maart (programma onder voorbehoud)

12.30-13.00 uur            : Ontvangst met lunch in het Oude Stadhuis in de trouwzaal

13.00-13.10 uur            : Welkomstwoord Burgemeester Wilma Verver

13.10-13.20 uur            : Kees Sijbesma, directeur Nationaal Sport Platform over de Nationale Sport Week

13.20-13.30 uur            : Wethouder Ad Mostert, introductie Schiedamse sportambassadeurs

13.30-13.40 uur            : Presentatie van de aanwezige ambassadeurs van de Nationale Sport Week

13.40-13.50 uur           : Korte act ambassadeur Hans Klok

13.50-15.00 uur            : Gelegenheid tot vragen stellen / interviews.

Afsluiting met drankje en hapje, wandeling naar Stadserf waar de landelijke  opening op 16 april zal  plaatsvinden

Locatie

Het Oude Stadhuis, Grote Markt, Schiedam

Achtergrondinformatie Nationale Sport Platform en (landelijke opening van de )Nationale Sport Week

Nationale Sport Platform

De initiatiefnemer van de Nationale Sport Week is Stichting Nationale Sport Platform. Het doel van het Platform is meer mensen kennis laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging laten vinden. De organisatie van de Nationale Sport Week is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Nationale Sport Week

De Nationale Sport Week is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De hele week zetten sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. In 2010 werden tijdens de Nationale Sport Week ruim 4.400 sportactiviteiten georganiseerd waaraan is deelgenomen door meer dan 550.000 mensen. 95 gemeenten organiseerden een lokale Sportweek.

Inmiddels hebben al 117 gemeenten aangegeven dit jaar een lokale Sportweek te organiseren. Daarnaast zijn de 4.400 sportretailers in Nederland via een Special Sportretail van het Nationale Sport Magazine benaderd, waarin niet alleen informatie staat over de Nationale Sport Week, maar ook over hoe de sportwinkels de Nationale Sport Week kunnen opzetten samen met hun gemeente en de lokale sportaanbieders.

Dit jaar vindt de Nationale Sport Week voor de achtste keer plaats van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 april met een spectaculaire opening op zaterdag 16 april in Schiedam.

Landelijke aftrap in Schiedam

De landelijke aftrap van de Nationale Sport Week vindt in Schiedam op en rondom het Stadserf plaats.  Daar zal een groot podium komen waar sport en entertainment elkaar zullen afwisselen in een gevarieerd podiumprogramma. Zo zullen artiesten als Esther Nijhove, DJ Rob Boskamp en Partysquad optreden en worden er diverse sportdemonstraties gegeven. Daarnaast is het volledige ambassadeursteam aanwezig: Marco Borsato, Frits Wester, Hella van der Wijst, Oscar Zeegers, Ralf Mackenbach, Joris Putman, Elsemieke Havenga, Hans Klok, Bart Meijer, Ellen Hoog, Innocent Anyanwu, Jochem van Gelder en Peggy Vrijens. Alle ambassadeurs zullen op de opening een actieve rol vervullen. Door het geven van clinics, of het doen van battles, maar ook door actief mee te sporten met de sportactiviteiten op het sportveld.

Op de rest van het plein (het sportveld) zal vrijwel alles in het teken komen te staan van sport en sportbeleving, aangeboden door onder andere lokale sportverenigingen. Duizenden bezoekers worden op 16 april verwacht.





Alta PR studio