Gemeente Valkenswaard


De Toverfluit in Harpland

In het weekend van 16 en 17 april vindt weer het jaarlijkse regionale harpweekend plaats. Het regionale harpweekend is een initiatief van een aantal regionale muziekscholen, waaronder het Centrum voor Muziek en Dans (CMD). Elk jaar wisselt de locatie van het harpweekend en dit jaar gaan de CMD-leerlingen naar het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Er nemen bijna 70 harpleerlingen deel aan het harpweekend.

Spel en muziek

De Toverfluit (beter bekend als Die Zauberflöte) van Mozart is al op veel manieren ten gehore gebracht in de afgelopen eeuwen. Maar of dat ooit door een groot harporkest is gedaan?

Tijdens het harpweekend dompelen de deelnemers zich onder in het magische verhaal en de prachtige muziek van de Toverfluit. Natuurlijk kan hierbij het geluid van de fluit niet ontbreken en daarom zijn er ook twee fluitisten aanwezig. Om het geheel compleet te maken, zullen een drietal toneelspelers bij de voorstelling op zondag het verhaal van de Toverfluit vertellen en naspelen.

Naast harpspelen worden de deelnemers ook uitgedaagd in een workshop toneelspelen en maken zij in de creatieve workshop figuren uit het verhaal als decor bij de voorstelling.

Laat u betoveren door de Toverfluit, uitgevoerd door een uniek harporkest. De voorstelling vindt plaats op zondag 17 april om 16.30 uur in het CKE-gebouw aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Voor nadere informatie en het bestellen van kaartjes kunt u een mail sturen naar: harpweekend@hotmail.com.


* De Hofnar 15, 5554 DA Valkenswaard, T 040-2083444