Gemeente Almere

Almere pakt uit tijdens Nationale Sport Week

25-03-2011

Op zaterdag 16 april vindt de aftrap van de Nationale Sport Week 2011 plaats in het stadshart van Almere. Om 11.00 uur zal de officiële opening worden verricht door René Peeters, wethouder sport van de gemeente Almere en Marc Witteman, gedeputeerde sport van de provincie Flevoland.

Van 16 tot en met 23 april vindt de achtste Nationale Sport Week plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten.

De Nationale Sport Week zal ook in Almere groots worden georganiseerd in samenwerking met het Sportbedrijf Almere, Nationale Sport Platform, Provincie Flevoland, Sportservice Flevoland en Sport2000.

Gevarieerd sportaanbod

Aansluitend aan de officiële opening zullen er door diverse Almeerse sportaanbieders demonstraties en clinics worden georganiseerd om de bevolking kennis te laten maken met het sport- en beweegaanbod dat er in Almere is. Zo kan je deze dag o.a. meedoen met ponyrijden, mountain bike, schermen, trial en free running, de voetbalschool en vele andere sporten. Voor jong en oud worden er activiteiten georganiseerd. Trim Slim zal een open training hardlopen, wandelen en Nordic Walking verzorgen. Zumba, Fithockey, Badminton en Stoelgym zijn sporten waar iedereen aan mee kan doen op de Esplanade.

Verder worden er tot en met 23 april tal van activiteiten georganiseerd.

o Op 19 april is er in sporthal Haven een sportdag voor de leerlingen van het basisonderwijs.

o Woensdag 20 april staat het Topsportcentrum bol van de activiteiten voor jong en oud georganiseerd door het Sportbedrijf Almere.

o De Almeerse schaats vereniging organiseert op 20 april een zeven kilometer lange inline skate tourtocht langs het Weerwater.

o Op donderdag 21 april is er een skate-rem clinic op de Esplanade.

o Vrijdag 22 april staat in het teken van Street surfing, een Wave hockey toernooi, vrijrijden met Jeroen van Schie en zal de Dance Academy diverse dansclinics verzorgen.

De Nationale Sport Week brengt jaarlijks steeds meer mensen op een plezierige manier aan het sporten. De Nationale Sport Week krijgt onder meer steun van BN'ers die als ambassadeur optreden, zoals Marco Borsato, Frits Wester, Jochem van Gelder, Ralf Mackenbach, Peggy Vrijens en Ellen Hoog. Vorig jaar werden er tijdens de Nationale Sport Week landelijk ruim 4.400 sportactiviteiten georganiseerd met maar liefst 550.000 deelnemers.