Gemeente Noordwijkerhout


Verlicht bloemencorso Noordwijkerhout

Het bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op zaterdag 16 april van Noordwijk naar Haarlem. Mocht u eerder van de kleurrijke praalwagens en de met bloemen versierde luxe wagens willen genieten, dan kan dat in onze eigen gemeente op vrijdagavond 15 april. De wagens zullen voor die gelegenheid weer prachtig worden verlicht.

Dit jaar is het thema `Musical Parade'. Op de praalwagens worden de volgende 17 musicals uitgebeeld:
Soldaat van Oranje, My Fair Lady, Cabaret, Hair, Grease, Lion King, Mary Poppins, Mama Mia, Alice in Wonderland (KAVB Noordwijkerhout), Sound of music, Phantom of the Opera (Corsogroep De Zilk), Crazy Shopping, West Side Story, Singin'in de rain, Wizard of Oz, Wicked en Out of Africa.

Kindercorso

Ook de kinderen dragen hun steentje bij. Met hun versierde fietsen en lampionnetjes gaan zij aan het verlichte bloemencorso vooraf. Zij starten op de Viaductweg en gaan via het centrum naar De Brink (zie corsoroute).

Officiële openingshandeling bloemencorso

Erwin van Lambaart en musicalsterren Chantal Janzen en Jim Bakkum verrichten voor het gemeentehuis, voorafgaand aan het voorbijrijden van het bloemencorso, de officiële openingshandeling.

Route corso

De corsowagens vertrekken om 21.00 uur vanaf de Gieterij en rijden via het centrum van Noordwijkerhout naar De Brink.

De route is als volgt:

* Start Maandagsewetering/Gieterij 21.00 uur
* Maandagsewetering

* Rotonde `De Schelft' 21.15 uur

* Wildlaan

* Viaductweg

* Koninginneweg

* hoek Koninginneweg/Havenstraat 21.30 uur
* Havenstraat

* langs de Witte Kerk 21.35 uur

* Dorpsstraat

* Viaductweg

* hoek Viaductweg/Van Iersellaan 21.40 uur
* Van Iersellaan

* Van der Weijdenlaan

* Rotonde Gooweg/Victoriberg 21.50 uur
* Victoriberg

* Herenweg/gemeentehuis 22.05 uur

* Aankomst De Brink 22.10 uur

Parkeren

Bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen.
Mocht u verder weg wonen, dan kunt u op 15 april van 19.00 uur - 24.00 uur gebruikmaken van de speciaal voor bezoekers van het verlichte corso gecreëerde (gratis) parkeerplaatsen:

* achter het hoofdgebouw van de St. Bavo, Langevelderweg (m.n. bussen);

* Oosterduinen;

* Ambachtsweg;

* ventweg Gooweg.

De parkeergarage aan de Victoriberg (betaald parkeren) is op 15 april langer geopend. U kunt er tot 00.30 uur (16 april) parkeren. Wel dient u er rekening mee te houden, dat u de parkeergarage niet in en uit kunt rijden tijdens het passeren van de praalwagens.

Ook kunt u, voordat het corso voorbijrijdt, (gratis) parkeren bij De Schelft aan de Maandagsewetering.

Op De Brink kan op donderdagavond 14 april en vrijdag 15 april niet geparkeerd worden in verband met het opstellen van de corsowagens. Hier geldt een parkeerverbod.

Corsoactiviteiten in Noordwijkerhout tijdens het corsoweekend

Het Toeristisch Platform Noordwijkerhout organiseert tijdens het corsoweekend weer tal van activiteiten:

Toeristische markt

Op vrijdag 15 april kunt u van 10.00 uur tot 17.00 uur de toeristische markt bezoeken. U vindt de markt bij de Witte Kerk in het centrum van Noordwijkerhout en in de Havenstraat. Tijdens deze markt zijn er diverse ambachtelijke demonstraties van een touwslager, een smid, een klompenmaakster en een mandenvlechter. Ook presenteren Noordwijkerhoutse kwekers op het Marktplein `oude werktuigen' uit het bollenvak. Daarnaast kunt u de Witte Kerk bezichtigen.

Optredens bij de Witte Kerk

Voorafgaand aan het verlichte bloemencorso op 15 april treden voor u op:

* koor Ladies Melody, van 18.00 - 19.00 uur;
* harmonie Harpe Davids, van 19.00 - 20.00 uur;
* Shantykoor de Zilk, van 20.00 - 21.00 uur.

Bloemenmozaïeken

Tijdens het corsoweekend zijn er bloemenmozaïeken te bewonderen in de tuin van de Witte Kerk.

Zangmiddag in de Witte Kerk

Zangvereniging Odeon organiseert op zaterdag 16 april om 14.00 uur en om 15.30 uur een sfeervolle zangmiddag in de feestelijk versierde Witte Kerk. Het thema is `Drie koren, één dirigent'. De toegang is gratis.

Openlucht bloemenconcert

Op zondag 17 april vindt er van 14.00 uur tot 16.00 uur een openlucht bloemenconcert plaats aan de Gooweg (tussen de Schulpweg en de Langelaan) in Noordwijkerhout. De hoofdact wordt verzorgd door de winnaars van het tv-programma Korenslag 2011, namelijk het `Zo! Gospel Choir', een swingend koor met een eigentijds en eigenzinnig karakter. Zowel de junioren dansgarde als de senioren dansgarde van de Kaninefaaten presenteren spetterende dansen uit diverse bekende musicals.

Houdt u er rekening mee, dat de Gooweg en de parallelweg van de Gooweg tussen de Schulpweg en Langelaan dan afgesloten is voor verkeer, behalve voor voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer. Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Mocht u met de auto komen, dan kunt u de auto gratis parkeren bij NH Leeuwenhorst, Langelaan 3, Noordwijkerhout.