Gemeente Voerendaal


\ 7/4/2011 - 46e Amstel Gold Race door Voerendaal Op zaterdag 16 en zondag 17 april wordt de 46e editie van de bekende wielerklassieker, de 'Amstel Gold Race' verreden. Het parcours van deze wedstrijd komt ook door de gemeente Voerendaal.

Zaterdag 16 april
Op zaterdag nemen weer 12.000 fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland deel aan de 10e Toerversie van de Amstel Gold Race 2011. Deze deelnemers hebben kunnen kiezen uit zes verschillende routes, diverse van deze routes komen ook door Voerendaal. Daarom zal het dus drukker op de weg zijn dan op een reguliere zaterdag. Voor hun hobby rekenen fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland op uw begrip. De deelnemers dienen zich te houden aan strenge reglementen. Bij overtreding worden ze hierop aangesproken door politie, organisatie en verkeersregelaars.
Voor één dag vragen we om ieders begrip en een beetje tolerantie.

Zondag 17 april
Op zondag wordt de 46e editie van de bekende wielerklassieker, de 'Amstel Gold Race', verreden.

* Om een optimale veiligheid te waarborgen tijdens de duur van de doorkomst(en), vragen wij voor de volgende punten uw aandacht: Laat s.v.p. geen huisdieren loslopen in de omgeving van het parcours.

* Wees attent op spelende kinderen.
Laat op het parcours geen voertuigen geparkeerd staan.
* Mocht u onverhoopt, met welk vervoermiddel dan ook, op het parcours terecht komen, neem dan altijd de door de renners te volgen richting. Blijf achter de renners, neem afstand in acht, matig uw snelheid en verlaat het parcours zo vlug mogelijk op het eerstvolgende kruispunt.

* Als een groep renners nadert, stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg.

* Volg s.v.p. de richtlijnen die u op de kruispunten door politie, bevoegde personen of verkeersregelaars worden gegeven.