Watersportverbond - KNWV

F18 Team Race Event van start op 16 april 2011

donderdag 7 april 2011

F18 Team Race Event gaat van start op 16 april 2011 in Almere. Vier verschillende teams, groen, oranje, paars en blauw, gaan tegen elkaar strijden om de eerste plaats. Het doel van het evenement is om van zeilen een publiekssport te maken.

Het evenement wordt gehouden op zaterdag 16 april 2011. Het begint om 17.00 uur tot 20.00 uur. De races duren ongeveer 15 minuten en vinden plaats direct voor de tribune op het strand. Er wordt gestart onder een 6 minuten durende startprocedure en er worden dan twee rondjes gevaren.

Teams
Team Groen:

-Oscar Zeekant & Karel Begeman

-Froukje Feenstra & Mischa de MunckÂ

Team Oranje:

-Thijs Visser & Matthieu Marfaing

-Mischa Heemskerk & Bastiaan TentijÂ

Team Paars:

-Pim Nieuwenhuis & Ferdinand van West

-Willem Geijssen & Rico van CapelleÂ

Team Blauw:

-Darren Bundock & Jeroen Van Leeuwen

-Jorden Veenman & Frank de Waard

Team ondersteuning
De teams dragen een lycra in hun kleur en krijgen een ronde sticker in hun kleur op hun romp. Hierdoor kan het publiek de teams makkelijk volgen. Het publiek op de kant krijgt gadgets in teamkleuren om geluid te maken ter aanmoediging van hun favoriete team. Denk dan bijvoorbeeld aan klappers, zoals die bij voetbalwedstrijden. Zo wordt het publiek betrokken bij de actie op het water.Â

Live beelden
Nuguru.tv legt alles live vast. De beelden worden van commentaar voorzien door topzeilers Wouter Samama en Andrew Macpherson. De beelden worden weergegeven op het strand middels een groots cherm en live gestreamt naar het internet. De link voor het live streamen volgt nog.