Gemeente Almere

Kennis maken met sport tijdens Nationale Sport Week

08-04-2011

Op 6 april ontving Yvonne Wolff van het Sportbedrijf Almere een cheque ter waarde van 2.500 euro van Jack Laan van Sport 2000/Sportpaleis. Nog een aantal dagen en dan is het zover: Almere maakt kennis met sport en bewegen tijdens de Nationale Sportweek. In heel Nederland doen in de week van zaterdag 16 april - zaterdag 23 april ruim 500.000 mensen mee aan trainingen, open dagen, clinics en cursussen.

In Almere vestigen we de aandacht op sport en bewegen in de Nationale Sportweek door de organisatie van een sport- en beweegplein op zaterdag 16 april. Ruim twintig Almeerse sportverenigingen presenteren zich aan het Almeerse publiek en de inwoners kunnen meedoen aan allerlei sporten.

Officiële opening
Om 11.00 uur is de officiële opening door wethouder René Peeters van de gemeente Almere en gedeputeerde sport Marc Witteman van de provincie Flevoland op het Forum. Een spectaculaire opening met Trial dance en Freerunning demonstaties.

Sporten op het Forum en de Esplanade
Het sportprogramma op 16 april wordt van 11.00- 16.00 uur aangeboden. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan deze activiteiten. De sportactiviteiten die worden aangeboden zijn o.a.: badminton, speedbadminton, ponyrijden, hockey, schermen, diverse echtsporten, mountainbike / trial fietsen, voetbal school, jeu de boules, squash, baseball, een atletiek sprintbaan en roeien. Daarnaast zijn er sportdemonstraties basketbal, dansen, free running, zumba en tumbling. Patrick Smit zal acte de presence geven met een Bike Trialshow.

Aanmelden
Voor deelname aan de clinics tijdens de opening op zaterdag 16 april kan er bij SPORT2000 ingeschreven worden. Bij voorinschrijving zijn de deelnemers verzekerd van een plekje. Bij aanmelding ontvangt men een sportkaart voor de activiteiten waaraan wordt deelgenomen. Na afloop kan de kaart worden ingeleverd bij Sport 2000 in ruil voor een leuke gadget. Verder dingt iedereen dan mee voor het winnen van de hoofdprijs. De trekking vindt plaats om 16.00 uur voor de winkel van SPORT2000 Sportpaleis op de Corridor 8.

Overige activiteiten tijdens de nationale Sport week: o Dinsdag 19 april Sportdag, Sporthal Haven, Haven o Woensdag 20 april Sportdag, Top Sportcentrum, Poort. o Woensdag 20 april Inline skate toertocht langs het Weerwater, Stad o Woensdag 20 april OpenDag badminton, Sportcomplex Carl Dekker, Stad o Donderdag 21 april Turnen, Sportcomplex Carl Dekker, Stad o Donderdag 21 april Skate remclinic op de Esplanade, Stad o Vrijdag 22 april Streetsurfing, Wave hockeytoernooi, vrijrijden met Jeroen
van Schie en dansclinics op de Esplanade, Stad

Meer informatie over verder activiteiten is te vinden op www.nationalesportweek.nl of www.almere.nl/sportentree

Uitreiking cheque
Sport 2000 is sponsor van de Almeerse Sport Week welke plaatsvindt van 16 tot en met 23 april 2011. De 2.500 euro komt uit een speciale reservering van het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel(HDB). Op advies van de adviescommissie MKB Sportdetailhandel van het HBD wordt de Sport Week aangegrepen om de marktpositie van sportretailers in zes pilot-gemeenten te versterken. Almere is een van die gemeenten.