Gemeente Papendrecht

8 april 2011

Mooiste droomboom is van Tim de Bie
Na het planten van de fruitbomen tijdens de Nationale Boomfeestdag kregen de leerlingen nog 'huiswerk' mee. De opdracht was: ontwerp een droomboom in de vorm van een tekening, werkstuk, gedicht of muziekst uk. Wethouder Kees Koppenol had de eer om de winnende droomboom te kiezen. Hij lette niet zozeer op de mooiste uitvoering, als wel op de mooiste droom.
De wethouder riep Tim de Bie als winnaar uitgeroepen. Tim maakte een glijboom: een boom die je ook als speelobject kunt gebruiken zonder hem te beschadigen. Tim won hiermee een survivaldag bij de Natuur- en Vogelwacht met zijn hele klas (groep 8a van 't Kofschip) mag mee. De wethouder riep de leerlingen die hadden meegedaan met de Boomfeestdag ten slotte op af en toe vooral eens kijken naar de groei van 'hun' boom.

Nationale Sportweek: Sport en spel bij PKC
Van 16 tot en met 23 april is het Nationale Sportweek. Donderdag 21 april van 18.00 - 19.00 uur kan alle Papendrechtse jeugd van 6 t/m 12 jaar meedoen met een speciale training bij PKC. Speciaal, omdat er allemaal sport- en spelactiviteiten (o.a. touwtjesspringteller, Disc Golf etc.) te doen zijn. Ook speciaal omdat het gaat om het G-team, het team van PKC waarvan spelers een verstandelijke beperking en/of een motorische achterstand hebben. Wil je meedoen aan deze speciale activiteit, geef je dan op bij Rezi Moeling van Tandem Support: r.moeling@tandemsupport.nl.

Volley ballen op het Cruyff Court voor 55+-ers
Wat gebeurt er nog meer tijdens de Nationale Sportweek: de groepen 55+ Actief gaan volleyballen op het Cruyff Court op maandagmiddag 18 april. 55-ers die een kijkje komen nemen, kunnen ter plekke informatie vragen aan de docenten om ook eens mee te doen.

Leden van een sportvereniging kunnen een maatje (die nog niet sport of lang niet gesport heeft) meebrengen en kennis laten maken met de tak van sport. Heeft u interesse in een bepaalde tak van sport, dan kunt u bij de sportvereniging informeren of zij een specifieke (kennismaking)sactiviteit organiseert. Op de website www.papendrecht.nl/sportstimulering vindt u hiervan een overzicht. Wilt u een activiteit van uw sportvereniging aanmelden, neem dan contact op met de Stichting Nationale Sportplatform, Coen van den Bemt, t. (026) 483 41 54 of kijk op: www.nationalesportweek.nl

Les lokale geschiedenis in het gemeentehuis
Dat geschiedenisles nóg leuker kan zijn als je je met de hele klas buiten het schoollokaal begeeft, bewees de gemeente Papendrecht in samenwerking met het Willem de Zwijgercollege en Stichting Dorpsbehoud in Papendrecht. Leerlingen van 2VWO maakten gretig gebruik van de uitnodiging voor een programma over de lokale geschiedenis. Aanleiding was het verschijnen van het boekje `Papendrechtse water-landers'. In het gemeentehuis konden de leerlingen vragen stellen over de historische betekenis v an water in Papendrecht. De Stichting Dorpsbehoud vulde dat verder aan met markante wetenswaardigheden. De middag werd besteed aan het verwerken van de informatie uit het ochtendprogramma, wat beloond wordt met een cijfer voor het vak geschiedenis.
Het boekje Papendrechtse water-landers, deel 2 in de reeks Van heerlijkheid tot heden, geschreven door Marcel Sluijter, is in het gemeentehuis en in de Papendrechtse boekhandels te koop voor EUR 2,95.

Nieuwe wijk, nieuwe naam, nieuwe wijkindeling
Burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht hebben de officiële wijkindeling opnieuw vastgesteld. Sinds de laatste keer dat dit gebeurde - in 1993 - is Papendrecht nog iets gegroeid, waardoor enkele aanpassingen nodig waren onder meer vanwege vindbaarheid, bewegwijzering en verwerking van (statistische) gegevens. De indeling hangt samen met de postcodegebieden, alleen is het postcodegebied 3356 vanwege de grootte in meerdere wijknamen opgedeeld. Het Papendrechtse deel van Nieuwland Parc is bij de wijk Westpolder gevoegd en het bedrijventerrein in het uiterste noordwesten van Papendrecht hoort nu bij de wijk Molenvliet. Werd tot op heden de naam 'Industrieterrein Oosteind/de Kooy' gebruikt. Nu vormt het bedrijventerrein samen met De Kooy de nieuwe wijk 'De Kooy-Oosteind'.

Nieuwe wijk
Papendrecht heeft er ook een hele nieuwe wijknaam bij: Vriesenpolder, het gebied ten noorden van de A15 en ten zuiden van de N214. Een naam met een historisch karakter: Vanuit hun eigen gebied in Friesland waren de Friezen bekend met het ontginnen en aanleggen van dijken. Op verzoek van Graaf Dirk III van Holland kwamen in het jaar 1018 (meer) Friezen naar onder meer Papendrecht voor het ontgi nnen van land en het aanleggen van dijken. Zo'n 2,5 eeuw later zijn plaatselijk de namen `Vriesenland' en `Vriesenpolder' bekend, welke namen verwijzen naar de ontginning door de Friezen. De gemeente koos voor Vriesenpolder omdat drie bestaande Papendrechtse wijknamen ook eindigen met de aanduiding 'polder'.

Nieuwe wijkindeling
(117 KB)

Berichten van Jeugdcentrum Interval
Acoustic Sunday
Zondag 17 april a.s. organiseert Interval weer een muzikaal feestje tijdens Acoustic Sunday met veelbelovende optredens van Street Spirit en Sweet Pepper. Het hele gezin is welkom om van de akoestische muziek te komen genieten. Ook zijn er na de optredens heerlijke Indische snacks te verkrijgen.

Voor de pauze zal Street Spirit een aantal mooie arrangementen ten gehore brengen. De popmuziek wordt met bezieling gebracht in een gepaste setting. De sound kenmerkt zich door transparantie, dynamiek en intimiteit, bij uitstek geschikt voor een luisterend publiek en daar waar sfeer belangrijker is dan decibellen.

Na de pauze treedt het poprockkoor Sweet Pepper op. Poprockkoor Sweet Pepper is ontstaan na een doorstart van het voormalige 'n Maatje Meer. Onder de enthousiaste leiding van dirigent Gerard Treffers zet dit koor met zo'n 40 leden een veelzijdig repertoire op de planken met o.a. Nothing else matters, Let me entertain you en Born to be wild. "Je kunt nog zo mooi zingen, maar wanneer je als een zoutzak op het podium staat, vindt niemand dat leuk. Wij willen er graag een feestje van maken wanneer we optreden. Het moet zowel voor onszelf als voor het publiek leuk zijn om naar te luisteren en naar te kijken. De deur gaat ope n om 13.30 uur en het programma start om 14.00 uur.

Vanaf maandag 11 april a.s. 10.00 uur zijn kaartjes in de voorverkoop te verkrijgen aan de balie van Interval. Kaarten kosten EUR 2,50 per stuk.
Voor meer informatie, andere data en activiteiten, kijk op onze website: www.papendrecht.nl/interval, mail naar interval@papendrecht.nl of bel naar (078) 770 81 65 en vraag naar Frank of Annemieke.