Provincie Noord-Holland

Kanotocht langs forten

11 april 2011 -

Na een succesvolle kanotocht vorig jaar organiseert de Haarlemse Kanovereniging in samenwerking met de provincie een speciale Molens en Forten kanotocht.

De tocht vindt plaats op zaterdag 16 april in de omgeving van Haarlem en Spaarndam. Deelnemers kunnen op het Fort bezuiden Spaarndam een rondleiding volgen.

Tocht langs 5 forten
De kanoroute voert langs vijf forten van de Stelling van Amsterdam: bezuiden Spaarndam, Penningsveer, bij de Liebrug, aan de Liede en Vijfhuizen. De provincie Noord-Holland biedt alle deelnemende kanovaarders een drankje en taart aan bij Café Zuid in Fort bezuiden Spaarndam. De Stichting Krayenhoff geeft een informatieve rondleiding door dit fort.

Om 10.30 uur start de tocht vanaf de kanovereniging Haarlem, Noord-Schalkwijkerweg 99. Vooraf inschrijven is niet nodig. Deelname is gratis. De kanoroute "molens en fortentocht" is met ingang van 15 april als eerste Stellingkanoroute te downloaden op
www.stellingvanamsterdam.nl.

Behoud van Werelderfgoed
De Stelling van Amsterdam is Nationaal Landschap en Unesco Werelderfgoed. De provincie Noord-Holland wil de Stelling van Amsterdam, zowel om haar militaire (cultuurhistorische) geschiedenis als om haar waterbouwkundig vernuft én natuurwaarden, behouden voor de toekomst. De provincie stimuleert daarom dit soort recreatieve ontwikkelingen op en om de forten.

---