Wie wint het Basisschool Debattoernooi 2011?

Persbericht van Nederlands Debat Instituut Holding

B.V.
Zaterdag 16 april strijden twintig basisscholen uit het hele land om de titel Basisschool Debatkampioen 2011. Na vier eerdere edities organiseert het Nederlands Debat Instituut het toernooi dit jaar opnieuw om het debat als educatieve methode binnen het onderwijs te stimuleren. Het debattoernooi vindt plaats in Utrecht.

Voorafgaand aan het toernooi
Het Basisschool Debattoernooi is het hoogtepunt van een seizoen met debattrainingen waaraan twintig basisscholen deelnamen. Het is aan de scholen zelf om hun beste debaters uit te kiezen. Uiteindelijk levert elke school één of twee debatteams, een leerling voor de sprekerswedstrijd en een jurylid.

Op de dag zelf
Tijdens de toernooidag strijden de scholen in drie debatrondes tegen elkaar voor een plekje in de grote finale. Stellingen waarover de debatteams zich dit jaar buigen zijn bijvoorbeeld "gevangenen moeten een asielhond- of kat krijgen om voor te leren zorgen" en "roddelbladen moeten verboden worden". Gedurende het toernooi debatteren de leerlingen over deze stellingen, waarbij ze ongeacht hun eigen mening de rol van voor- of tegenstander aan moeten nemen. In de finale staan de twee beste teams tegenover elkaar. Ook staan er twee sprekers van de sprekerswedstrijd in de finale; de winnaar daarvan mag zich 'Beste Spreker' noemen.

Prijzen
Wat valt er te winnen? Natuurlijk meer dan de eer alleen! Het winnende team en de beste spreker gaan naar huis met de gerenommeerde wisselbeker, een exclusieve winnaars training van het debatinstituut en een jaarabonnement op het jongerenweekblad 7Days. Het team dat tweede wordt hoeft niet te treuren, ook zilveren medailles behoren tot de prijzenpot.

Nederlands Debat Instituut
Het Nederlands Debat Instituut heeft als missie om het debatonderwijs in Nederland naar een hoger plan te tillen. Dit doet zij onder andere door het organiseren van landelijke debattoernooien in alle lagen van het onderwijs.

Links:
http://www.basisschooldebattoernooi.nl



Razende Robot Reporter