Gemeente Oirschot

Nationale sportweek 2011

Wekelijks is onze Sportcoach actief op de diverse locatie in het Oirschotse, Beerse en Spoordonkse. In de week van 16 tot en met 23 april zijn er extra activiteiten tijdens de Nationale Sportweek. Deze krijgt een speciaal tintje, want speciale gasten maken dan hun optreden in Sporthal De Kemmer.

Â

Kanjer-games
In de maand april organiseren we op de woensdagen de Kanjer-games. We doen dan de drie locaties (de Beerzen, Spoordonk en Oirschot) aan. Tijdens deze Kanjer-games gaan de deelnemers in teamverband uitdagingen aan en middels wedstrijden zullen we zien wie de echte kanjers zijn. Want een Kanjer zijn in de sport wil niet zeggen dat je de beste/snelste bent. Om een echte kanjer te zijn moet je samenwerken, elkaar helpen en als het even moeilijk wordt, ondersteunen. Tijdens deze games kan alleen gewonen worden als de teams voldoen aan de bovenstaande criteria. De Kanjer-games worden georganiseerd voor de basisschooljeugd van groepen 3 tot en met 8.

Â

Nationale Sportweek
Tijdens de Nationale Sportweek (16 tot en met 23 april) organiseert Do-It de Sport=Fun middag op (goede) vrijdag 22 april. Tijdens deze Sport=Fun activiteit maken de deelnemers kennis met een aangepaste vorm van basketball (B.ball door tricks & trucks), hockey (bounce ball en roller hockey) en volleybal (circulatie & blind volleybal).

Â

Maar dat is nog niet alles. De deur van De Kemmer moet eruit om de ruim 2,10 meter grote speciale gast binnen te laten. Voormalig prof basketballer Henk Pieterse komt meesporten! Ook andere speciale gasten en sportverenigingen maken hun opwachting. Na een uitgebreide warming-up, verzorgt door Henk, rouleren de deelnemers over de diverse stations en beleven de fun in sport!

Ook deze activiteit wordt georganiseerd voor de basisschooljeugd van groepen 3 tot en met 8.

Â

Overzicht activiteiten april
In de komende periode staan de volgende activiteiten gepland:
* Woensdag 13 april, 14.00 â 16.00 uur
Kanjer-games, sporthal De Klep in Middelbeers;
* Woensdag 20 april, 14.00 â 16.00 uur
Kanjer-games, gymzaal Spoordonk, Bernadettestraat in Spoordonk;
* (Goede) Vrijdag 22 april, 13.30 - 17.00 uur Sport = Fun, , sporthal De Kemmer in Oirschot;
* Woensdag 27 april, 14.30 â 16.30 uur
Kanjer-gamers, sporthal De Kemmer in Oirschot.

Â

Over enkele weken volgt het activiteitenoverzicht van de maand mei / juni.

Â

Meer informatie
Als u interesse heeft in deelname of meer wilt weten over wat de sportcoach allemaal doet, bel of mail hem. Corné is te bereiken via c.boot@brabantsport.nl 441 685. of telefonisch via 06 â 20