Gemeente Gennep


Persberichten

Cadeautje voor omwonenden Wilhelminaplein Gennep Op zaterdag 16 april om 11.00 uur vindt de officiële ingebruikname plaats van het Wilhelminaplein in Gennep. Om te vieren dat de werkzaamheden klaar zijn, krijgen de direct omwonenden een presentje uit handen van wethouder Harry van den Bogaert. Ook geeft de wethouder toelichting op het infiltratiesysteem voor regenwater, dat zich onder de grond bevindt.

In het voorjaar van 2010 is de gemeente Gennep gestart met de herinrichting van de Emmastraat en het Wilhelminaplein. Doel is om de leefbaarheid en de veiligheid en doorstroom van het verkeer te verbeteren. Daarom is de bestrating vernieuwd, het parkeerbeleid aangepast en is de bushalte opgehoogd, zodat het openbaar vervoer beter toegankelijk is. Ook zijn er extra bomen geplant en is er een infiltratiesysteem voor regenwater aangebracht.

Onder het plein bevindt zich nu een waterkelder die regenwater opvangt en geleidelijk laat wegzakken in de bodem, of afvoert naar een regenwaterriool of naar oppervlaktewater. Het systeem voorkomt wateroverlast bij hevige regenval en zorgt ervoor dat `schoon' regenwater en `vuil' rioolwater van elkaar gescheiden blijven. Een goede waterberging is een wettelijke eis bij stedelijke herinrichting.

Buurtbewoners zijn vanaf 2008 betrokken bij de ontwikkeling van de plannen voor het plein, onder andere via informatieavonden. Om dit proces af te ronden wil de gemeente de ingebruikname van het plein aanstaande zaterdag samen met hen vieren.