Gemeente Schagen

Gratis opfriscursus AED reanimatie

Bent u vrijwilliger binnen het AED-project 6 minuten zones van de gemeente Schagen? Volg dan een van de gratis opfriscursussen:

Datum: Tijd: Plaats:
Zat. 16 april 2011 10:00-12:00 uur Gemeentehuis, Laan 19, Schagen Zat. 16 april 2011 13:00-15:00 uur Gemeentehuis, Laan 19, Schagen Zat. 7 mei 2011 10:00-12:00 uur Gemeentehuis, Laan 19, Schagen Zat. 7 mei 2011 13:00-15:00 uur Gemeentehuis, Laan 19, Schagen

Het is belangrijk om uw kennis van reanimatie en het toepassen van een AED bij te houden. Daarom biedt de gemeente jaarlijks een opfriscursus aan. Zo weet u weer exact wat u moet doen als u opgeroepen wordt. Dat geeft een prettig en zeker gevoel. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig om met andere vrijwilligers te praten en te oefenen.

Opgeven voor deze cursus doet u bij de gemeente: mw. Marloes Baars, marloes.baars@schagen.nl of 0224-210528. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, er is een maximum aantal deelnemers per groep. Bij grote belangstelling zullen meer cursussen worden georganiseerd.

AED in Schagen
Na een melding via 112 kunnen vrijwilligers worden opgeroepen. Vrijwilligers zijn dan binnen 6 minuten bij het slachtoffer en starten met reanimatie en gaan hiermee door totdat het ambulancepersoneel arriveert. Bij een oproep gaan meer vrijwilligers naar het slachtoffer dan nodig is. Er worden zoveel mogelijk vrijwilligers opgeroepen om de tijd tussen de oproep en het arriveren van de eerste vrijwilliger te beperken.
In Schagen hangen op verschillende plekken AEDâS (Automatische Externe Defibrillators). Met een AED kan een schok worden gegeven aan het slachtoffer.

Wilt u meer informatie over het AED-project? Ga naarwww.burgeraed.nl, www.schagen.nl of neem contact op met mw. Marloes Baars. Heeft u al een reanimatiecertificaat en woont of werkt u in Schagen? Meldt u zich dan aan bij www.aed-alert.nl . Ook u kunt dan worden opgeroepen om hulp te verlenen.

Â