Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Persbericht
13 april 2011

Rover opent foto-expositie 'De wereld van de reiziger'

Wel eens stilgestaan bij de schoonheid van een langsrazende trein? Wel eens nagedacht over hoe andere reizigers hun OV-reis ervaren? Reizigersvereniging Rover organiseerde een fotowedstrijd waaruit de foto-expositie "De wereld van de reiziger" werd geboren. Vanaf 16 april is een maand lang op het NS-station Amersfoort een selectie foto's te zien waarop reizigers hun visie verbeelden op de wereld van de OV-reiziger.

Forensen op weg naar hun werk, families op weg naar een dagje uit, haastende of juist wachtende reizigers, dieren die de mens op weg helpen of gewoon van het uitzicht genieten.. de OV-reiziger bestaat in alle soorten en een reis met het openbaar vervoer is al net zo divers.

Rover vroeg aan reizigers om vast te leggen wat voor hem of haar de wereld van de OV-reiziger verbeeldt. Het resultaat is net zo divers als de reiziger zelf. Een professionele jury uit de OV-wereld, bestaande uit Jan Mastwijk (voormalig CDA-Kamerlid en hobbyfotograaf) Ton Kaper (voormalig directeur HTM) en Ineke van der Werf (directeur Rover), koos een selectie foto's uit de inzendingen om op het NS-station Amersfoort te exposeren. Gezamenlijk geven deze foto's een beeld van de verschillende aspecten van de wereld van de reiziger.

Vanaf 16 april is een selectie van twintig foto's op het station te zien. Bij iedere foto staat door de fotograaf toegelicht waarom dit beeld voor hem of haar de wereld van de reiziger verbeeldt. Daarnaast verklaart de Rover-jury bij iedere foto waarom juist deze afbeelding is gekozen om een aspect van de wereld van de reiziger te presenteren.

Reizigersvereniging Rover bestaat dit jaar 40 jaar. Om dit te vieren staan verschillende feestelijke activiteiten op het programma waarvan deze foto-expositie de eerste is.




Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer