Gemeente Rotterdam

praat mee over wonen in rotterdam

13 april 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Rotterdam blijft bouwen, maar wie gaat er wonen? Stichting Lokaal

Stichting Lokaal organiseert het debat

Er zijn woningen beschikbaar, maar voor wie? Hoger opgeleiden en gezinnen voelen zich vooralsnog niet aangesproken. Daarnaast is de woonsituatie in Rotterdam-Zuid, het Oude Noorden en Rotterdam-West ook nog niet om over naar huis te schrijven. Is de situatie dan echt uitzichtloos? Nee, Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als ze niet hard werkt aan een oplossing. Misschien heb jij nog een goede tip?

Debat
LOKAAL organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam op zaterdag 16 april een 010-Actueeldebat over wonen in Rotterdam. Onder andere de volgende vragen komen aan de orde: Is een woningbelofte de oplossing voor het houden van hoger opgeleiden en gezinnen in de stad? Rotterdam blijft bouwen, maar wie gaat er wonen? En hoe maken we van de Rotterdamse achterstandswijken weer fijne wijken?

Podiumgasten
De podiumgasten zijn onder andere Hamit Karakus, wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed en Mark van de Velde, stadssocioloog en Jeanne Hogenboom, voorzitter van B.O.O.G., de Bewoners- en Ontwikkelings Organisatie 's-Gravendijkwal. De presentatie van het debat is in handen van Eric Stam.

Wanneer: Zaterdag 16 april van 13.30 tot 15.00 uur Waar: Centrale Bibliotheek Rotterdam, hal begane grond, Hoogstraat 110
Meer info: www.lokaal.org , info@lokaal.org of 010 443 30 60 Twitter: @LOKAALRotterdam

010-Actueel
010-Actueel is het debatpodium voor iedere Rotterdammer die wil meepraten over actuele Rotterdamse onderwerpen. Burgers, belanghebbenden, deskundigen en politici gaan op z'n Rotterdams met elkaar in gesprek; direct en zonder poespas. Het is de plek waar ideeën en meningen worden uitgewisseld, problemen worden aangekaart en oplossingen worden bedacht.

Er zijn acht 010-Actueeldebatten in een jaar. De debatten vinden plaats in de hal (begane grond) van de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Iedereen is welkom om aan te schuiven en mee te praten!