Rijksvoorlichtingsdienst

Aankondiging bezoek Weekers, Wellink en Knapen aan Washington

Staatssecretaris Weekers en president Wellink nemen zaterdag 16 april deel aan de vergadering van het International Monetary and Financial Committee (IMFC), het overleg van de 24 landen die ook in de board van het IMF zitten. Op die vergadering zal worden gesproken over de huidige internationale economische situatie, de beleidsuitdagingen op de korte termijn en de surveillance taak van het IMF. Op vrijdagavond vindt er een gezamenlijke bijeenkomst van de G20 en het IMFC plaats, waar over de governance van multilaterale surveillance gesproken zal worden.

Op vrijdag 15 april zullen staatssecretaris Weekers en president Wellink van De Nederlandse Bank tijdens een persbijeenkomst vooruitblikken op de komende vergadering van het IMF. De persbijeenkomst vindt plaats op het hoofdkantoor van het IMF en zal om 16.00 uur beginnen. Op zaterdag 16 april zal een moment worden gezocht waarop de pers kan worden bijgepraat over de eerste resultaten van de IMF vergadering.

Staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken neemt op zaterdag 16 april deel aan de vergadering van het World Bank Development Committee. Op de vergadering zal worden gesproken over de schommelingen van voedselprijzen en de rol van de Wereldbank in fragiele staten. Staatssecretaris Weekers en staatssecretaris Knapen zullen ook spreken met ondermeer Wereldbank President Zoellick. Op zaterdag 16 april zal staatssecretaris Knapen vanaf 14h50 in een kort persmoment vooruitblikken op het Development Committee.

Het World Bank Development Committee komt twee maal per jaar bijeen. Op de agenda voor de voorjaarsvergadering staan voedselzekerheid en fragiele staten, onderwerpen waar Nederland expertise in heeft en die aansluiten bij de prioriteiten en bilaterale activiteiten van het Nederlandse OS beleid. Staatssecretaris Knapen zal op zaterdag ook spreken met president Kaberuka van de African Development Bank om te spreken over samenwerking bij het ondersteunen van de private sector in Afrika.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed