GroenLinks
Uitnodiging manifestatie `Schoon genoeg van Kernenergie'

Donderdag 14 april 2011, 16:29u -

* 16 april

Aanstaande zaterdag organiseert GroenLinks samen met milieuorganisaties, politieke jongerenorganisaties en andere politieke partijen een manifestatie tegen kernenergie en voor een schone toekomst. Fractieleider Jolande Sap is erbij en zal vanaf 14.30 uur spreken op het podium.

Ook GroenLinks Eerste Kamerleden, Europarlementariƫrs en tientallen GroenLinks wethouders uit het hele land zullen zaterdag aanwezig zijn bij de manifestatie 'Schoon genoeg van kernenergie' en staan vanaf 13.00 uur op de Dam in Amsterdam. "De zorgen over kernenergie leven geweldig binnen onze partij", zegt partijvoorzitter Henk Nijhof, "dat willen we laten zien."

Sap: "We hebben kernenergie helemaal niet nodig. Laten we onze energie liever steken in en halen uit zon en wind. Bovendien is er geen begin voor een oplossing voor het afvalprobleem. Hoewel het gelukkig zelden mis gaat, kan een ongeluk vreselijke gevolgen hebben."

GroenLinks heeft voorgesteld een referendum te houden over de vraag of er een vergunning moet worden verstrekt voor een tweede kerncentrale.


*