Volendam Music BV

Persbericht

Volendam, 12 Februari 2011

Pieperrace - Volendammer zeilspektakel van allure

Op zaterdag 16 en zondag 17 april 2011 organiseert de Stichting Pieperrace voor de 27ste keer de Pieperrace op het zuidelijke IJsselmeer voor de kust van het gastvrije Volendam. Zie ook http://www.pieperrace.nl%3chttp:/www.pieperrace.nl/>.

Dit jaarlijks evenement is het begin van het vaarseizoen. De zeilende beroepsvaart, maar ook andere traditionele platbodems kunnen deelnemen. Er wordt gevaren in verschillende klassen platbodems.

De start en finish zullen voor de Volendammer haven plaats vinden. Dus ook voor het publiek op de dijk is deze zeilwedstrijd van de "bruine vloot" een aantrekkelijk kijkspel. Bovendien zal - net als vorige jaren - in de haven de stand bijgehouden worden op een scorebord en zal een spreekstalmeester de race becommentariëren.

Volgens het programma worden de schepen op vrijdag 15 april in de haven van Volendam verwacht. Er kan dan worden ingeschreven. Het deelnemersveld groeit gestaag; in 2007, bijvoorbeeld, was de gezamenlijke lengte van de deelnemers meer dan 1600 meter. Het kan zo een probleem worden om alle deelnemers in de Volendammer haven te herbergen - de voorinschrijvers (zie

www.pieperrace.nl/formulier.html) hebben dan voorrang. BU65, Vrijheid, Vrouwe Dina, Maatje, MK7, Vrouwe Cornelia, Eersteling, Catharina van Mijdrecht, Liberté, Ambulant, Verandering, LIS, Kir Royale en Rival hebben reeds ingeschreven.