Ingezonden persbericht


VOOR DIRECTE PUBLICATIE

Tilburg, 16 Februari 2011

ROADBURN FESTIVAL INTRODUCES: GINGERPIG

Met gepaste trots organiseert Roadburn voor de tweede keer Roadburn Festival Introduces. De bedoeling is om veelbelovende Nederlandse bands te promoten uit de psychedelica of de 'heavy seventies'.

Dit jaar krijgt Gingerpig de kans om zich te presenteren aan de internationale Roadburn-gemeenschap tijdens een intieme show in muziekcafé Cul de Sac op zaterdag 16 april. De zaal is vanaf 12.30 geopend; de show vangt aan om 13.30.

We geloven dat Gingerpig, de band rondom Gorefest-gitarist Boudewijn Bonebakker, iets unieks en interessants te bieden heeft aan de Roadburners. En we durven zelfs te voorspellen dat hun debuutplaat, The Ways of the Gingerpig (uit op 29 april via Suburban Records), hoog zal eindigen in Roadburn-gerelateerde jaarlijstjes van 2011.

Gingerpig neemt het beste van Seventies hardrock, vroege prog, funk en zelfs soul en mengt alles met een bluesy randje. De band kan moeiteloos van lange, uitgesponnen gitaar- en hammondimprovisaties overschakelen naar compacte pop. Zelfs brute riffs die niet hadden misstaan op een Gorefest album passeren de revue. Daarbovenop komt Bonebakker's zang ook nog eens als een zeer aangename verrassing.

Nederland heeft met Gingerpig eindelijk weer een band die met zijn 'eclectische bluesrock' ons land weer internationaal op de 'heavy seventies' kaart zet. We zijn dan ook erg blij met Gingerpig.

Meer info: www.myspace.com/gingerpigrock en www.gingerpigrock.com

Verder is Spindrift bevestigt voor de Roadburn Festival Afterburner op zondag 17 april in 013 te Tilburg. Het uit Los Angeles afkomstige Spindrift maakt muziek die klinkt als een vage hallucinerende trip in een stoffige woestijn. De band mengt stoffige, filmische soundscapes van oude spaghetti-western films met geestverruimende Psych Rock van moderne acts als The Dandy Warhols en Brian Jonestown Massacre (en niet te vergeten hun voorvaders The Velvet Underground).

Roadburn Festival wordt gehouden van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 april en verkocht in 15 minuten uit. Voor de Roadburn Afterburner op zondag 17 april zijn nog kaarten te verkrijgen. Het gevoel achter de 2011 Afterburner leunt in de richting van de ouderwetse Roadburn Festivals aangezien we de nadruk leggen op psychedelische rock (Black Mountain, Dead Meadow, Spindrift), doom (Blood Farmers, Coffins, Sourvein, Black Pyramid) en stonerrock (Dragontears, Samsara Blues Experiment, Gomer Pyle). Koop je Afterburner kaarten via deze link

Het officiële ontwerp van Roadburn Festival 2011 is ontworpen door de gerenommeerde artiest David D'Andrea. Hij combineert de tekenkunst van poster- en platenhoesontwerpers uit de 60- en 70er jaren met een gedetailleerde ruwheid om een organische pen en inktstijl te creeëren welke onmiskenbaar eigen is. Zijn t-shirt ontwerpen, handgeschilderde zeefdruk- en platenhoesontwerpen zijn zeer gewild en hebben veel fans, bewonderaars en lof verworven. Meer ontwerpen zijn te vinden op zijn website: www.dvdandrea.com

Net als voorgaande jaren is er een Roadburn Festival camping in De Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Bezoek de website voor meer informatie via deze link

Voor meer informatie omtrent Roadburn Festival 2011 bezoek de website: www.roadburn.com

-

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht