Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 28 maart 2011

Actors for Africa 16 april 11
Zing mee met topacteurs!

Op zaterdag 16 april wordt publiek uitgenodigd om samen met topacteurs, o.a. Hein van der Heijden, Hadewych Minis en Gijs Scholten van Aschat, het herdenkingslied voor de slachtoffers van de Probo Koala gifaffaire in te zingen. Het nummer is geschreven door componistenduo Boddendijk & De Jong en de regie van de videoclip is in handen van Eric de Vroedt.

Acteurs van Toneelgroep Amsterdam en alliantiepartner mightysociety slaan de handen ineen voor de slachtoffers van de Probo Koala giframp, deze zomer vijf jaar geleden. De in Nederland gevestigde multinational Trafigura, liet in 2006 het schip Probo Koala giftig afval dumpen in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan. Deze affaire is onderwerp van het negende deel uit de mightysociety reeks van theatermaker Eric de Vroedt (première Amsterdam 5 mei 2011).

In 1985 genereerde het iconische We are the World miljoenen dollars voor Afrika. Een eigentijdse variant werd vorig jaar gemaakt om de slachtoffers van de aardbeving in Haïti te helpen. Uw hulp is dringend nodig om ook nu een verschil te kunnen maken.

zaterdag 16 april 2011

15.00 u publieksrepetitie van het refrein nieuwe foyer SSBA

16.00 u opname videoclip studio 2 Toneelgroep Amsterdam

kaarten E 6* telefonisch reserveren via kassa SSBA (020 624 23 11)


* Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de slachtoffers van de giframp.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kijk op www.mightysociety.nl / www.tga.nl/actorsforafrica of neem contact op met Pauline van Kordelaar, Marketing & Publiciteit Toneelgroep Amsterdam en mightysociety, t (020) 795 99 35, e pauline@tga.nl


---- --