Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 12-04-2011

CHINA, VERBORGEN SCHATTEN EN BIJZONDERE INITIATIEVEN IN AVRO KUNSTUUR

Iedere zaterdagmiddag brengt AVRO Kunstuur prachtige uitingen van artistieke kwaliteit naar de huiskamer. Op zaterdag 16 april gaat Kunstuur naar China! In twee speciale afleveringen worden een aantal deelnemende Chinese kunstenaars aan het project 'Den Haag onder de Hemel' gevolgd. Een gezamenlijk project van Stichting Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee. In een verrassende tentoonstelling tonen ze vanaf 6 juni monumentale beelden en installaties van Chinese topbeeldhouwers op diverse locaties in Den Haag. In deze aflevering kunstenaars Lui Wei en Wang Jin.

Ook in Kunstuur:

Verborgen Collecties
In de vijfde aflevering van Verborgen Collecties aandacht voor de tentoonstelling 'De Collectie Verrijkt'. Kunsthistoricus Jhim Lamoree volgt curator Peter Hecht bij het samenstellen van deze bijzondere tentoonstelling met diverse bruiklenen van meesterwerken van Jeroen Bosch, Pieter Bruegel de Oude, Rubens, Rembrandt, Dürer en Titiaan.

Weldoeners
Deze week in Weldoeners: de van oorsprong Poolse Marta Gnyp, mede-eigenaar van een toonaangevende galerie in Amsterdam, stelde al op jonge leeftijd een cultuurfonds in omdat ze tijdens een studie kunstgeschiedenis inzag dat lang niet iedereen de middelen heeft om zijn talenten te ontplooien. En na het overlijden van Chris Devries, voormalig directeur van de Citibank in Amsterdam, richtten zijn vrienden een fonds op waarmee jonge getalenteerde zangers en kunstenaar worden gesteund.

4 Art
In 4 Art staat deze week het werk van de van oorsprong Turkse kunstenaar Ahmet Ögüt centraal. Ann Demeester, directeur van het kunstencentrum De Appel, bezoekt zijn studio en bekijkt een van zijn installaties in het Stedelijk Museum Schiedam. Deze installatie is een hommage aan de kunstenaar Bas-Jan Ader die in 1975 met een zeilbootje de Atlantische oceaan probeerde over te steken, maar spoorloos verdween. Ahmet Ögüt won onlangs 'de Volkskrant beeldende kunst prijs 2011' met dit werk.

Website: kunstuur.avro.nl Facebook: facebook.com/AVRO.KunstUur Twitter: twitter.com/avro_kunst

AVRO Kunstuur, zaterdag 16 april tussen 17.00 en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.

---