Ingezonden persbericht


Bloemencorso Zundert goed vertegenwoordigd bij Cultuurprijs Zundert

Zundert - De gemeente Zundert heeft de genomineerden van de Cultuurprijs Gemeente Zundert bekendgemaakt. Het corso is genomineerd in alledrie de categorieën.

De cultuurprijs is een prijs van de Gemeente Zundert die wordt uitgereikt aan organisaties en/of personen die zich inzetten op het gebied van cultuur. Tot aan de gemeentelijke herindeling in 1997 werd in de voormalige gemeente Rijsbergen jaarlijks een cultuurprijs uitgereikt. De gemeente Zundert heeft besloten de Cultuurprijs een nieuw leven in te blazen

Vorig jaar is er al een culturele dag georganiseerd waarop diverse culturele organisaties en instellingen hun culturele activiteiten aan het publiek konden laten zien. Op deze dag zijn ook de eerste nominatiepapieren verspreid. Hierop zijn tachtig aanmeldingen ontvangen waarbij zo'n veertig verschillende personen en organisaties zijn voorgedragen voor deze prijs.

De cultuurprijzen die worden uitgereikt zijn: cultuurorganisatie, cultuurbeoefenaar en cultuurmecenas (bedrijf, persoon of groep die cultuur binnen de gemeente Zundert mogelijk maakt). Opvallend is dat het Zundertse bloemencorso in alle drie de categorieën is genomineerd.


· De Stichting Bloemencorso Zundert is genomineerd in de categorie Cultuurorganisatie.


· In de categorie Cultuurbeoefenaar is de Raad van Buurtschappen genomineerd. De buurtschappen bouwen de corsowagens.


· De werkgroep Sponsoring & Subsidies van de stichting Bloemencorso Zundert is genomineerd in de categorie Cultuurmecenas.

De uitreiking is zaterdag 16 april vanaf 19.00 uur en vindt plaats in de hal van het gemeentehuis te Zundert. De avond is toegankelijk voor alle cultuurliefhebbers uit de gemeente.

----------
Bloemencorso Zundert is een pracht van een evenement en wordt gedragen door louter vrijwilligers. Het vindt steeds plaats op de eerste zondag van september.

Bezoek de website www.bloemencorsozundert.nl

Bloemencorso Zundert is trotse partner van Merk Brabant.

Noot voor de redactie (