Honderden sportaanbieders openen deuren tijdens Nationale Sport Week


Een week lang sporten en bewegen

UTRECHT, 20110411 -- Op zaterdag 16 april gaat de achtste editie van de Nationale Sport Week van start. Een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.

Van zaterdag 16 april tot en met zaterdag 23 april zetten sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open. Clinics en demonstraties worden gegeven en toernooien georganiseerd. Een week waar iedereen, jong en oud, valide en minder valide kennis kan maken met (nieuwe) sporten.

Heerlijk sporten in de  buurt

Ruim 120 gemeenten organiseren tijdens de Nationale Sport Week een eigen lokale Sportweek. Dit betekent dat een grote variatie aan thema’s centraal komen te staan waarin de lokale sportaanbieders vele sportactiviteiten organiseren voor de inwoners van hun gemeente. Daarnaast is óók de sportretail via bijvoorbeeld SPORT2000, Intersport, Aktiesport en Perrysport actief. Deze sportketens dragen lokaal bij aan de sportweek door aantrekkelijke kortingen en acties.

Vorig jaar werden 4.400 sportactiviteiten in het land georganiseerd waar 550.000 mensen aan deelnamen. Dit jaar worden nog meer sportactiviteiten en deelnemers verwacht. Weten wat uw gemeente organiseert tijdens de Nationale Sport Week? Kijk op www.nationalesportweek.nl.

Landelijke opening en sluiting

Op zaterdag 16 april is Schiedam het kloppend sporthart van Nederland. Hier vindt de landelijke aftrap plaats van de Nationale Sport Week. Op het Stadserf staat een groot podium vol sport, show en entertainment. Op de rest van het plein worden vele sportactiviteiten aangeboden door lokale sportaanbieders. Hans Klok verzorgt de spectaculaire openingsact en o.a. Ralf Mackenbach, RudeBeats en Esther Nijhove treden op. Het gehele ambassadeursteam waaronder Jochem van Gelder, Joris Putman, Elsemieke Havenga, Bart Meijer, Frits Wester, Marco Borsato en Innocent Anyanwu sport mee en verzorgt clinics.  

Dit jaar vindt voor het eerst een officiële landelijke afsluiting plaats. Assen is op zaterdag 23 april de gemeente die de Nationale Sport Week 2011 sportief afsluit. Ook dan wordt het weer een warm en gezellig sportfeest met een magische afsluitingsshow van Hans Klok, sportdemonstraties en een optreden van Wesley Klein. Ambassadeurs Oscar Zeegers, Peggy Vrijens en Hella van der Wijst geven clinics en doen mee met de sportactiviteiten. 

Ambassadeurs trekken het land door

Afgelopen winter konden gemeenten met een eigen lokale Sportweek meedoen aan een actie waarmee ze kans maakten op een bezoek van een van de ambassadeurs van de Nationale Sport Week. Veel gemeenten deden hieraan mee. Naar zeven gemeenten gaan ambassadeurs om mee te sporten. Zo zal Jochem van Gelder meedoen aan de sportdag voor het speciaal onderwijs in Apeldoorn en gaat Ralf Mackenbach de lokale Sportweek openen op de Mytylschool in Eindhoven. Kees Sijbesma, directeur Nationale Sport Platform: “Een leuke en gevarieerde lokale Sportweek is belangrijk om zoveel mogelijk mensen te verleiden te gaan sport en bewegen. Extra leuk wordt het als een van onze ambassadeurs een lokaal programma mag komen versterken. Steeds meer gemeenten kiezen er voor de Nationale Sport Week in te zetten om lokaal sport te promoten. Met de komst van onze ambassadeurs wordt de zichtbaarheid vergroot én helpen we elkaar er iets moois van te maken. Nu is het aan de mensen om tijdens de Nationale Sport Week plezier te halen uit het sport- en beweegprogramma.”





Ingezonden persbericht