Provincie Noord-Brabant


Start nachtbus Tilburg - Waalwijk

Reizigers kunnen vanaf 16 april in het weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, gebruik maken van de nachtbus van Tilburg naar Waalwijk. Deze nieuwe Nightliner rijdt van Tilburg centrum via Tilburg-Noord, Loon op Zand & Kaatsheuvel naar Waalwijk. De bus vertrekt in de nacht van zaterdag op zondag om 01:30, 02:30 en 03:30 uur. Het is een proef die één jaar gaat duren.

In deze Nightliner kan, net als in alle andere Nightliners, gereisd worden met het dalurendagkaartje van E3 voor een retourrit. Dit onder het voorbehoud van eventuele prijsveranderingen tijdens de proef. De Nightliner heeft vijf uitstaphaltes: Tilburg- Noord (halte Midden-Brabantweg), Loon op Zand (busstation), Kaatsheuvel (de Horst), Sprang- Capelle (Sprang kruispunt) en Waalwijk (halte Tuinstraat). Deze nieuwe Nightliner komt naast de bestaande Nightliners naar Tilburg Reeshof en Udenhout.

Veilig vervoer
Nightliners voorkomen dat mensen met alcohol op het verkeer ingaan en vormt een veilig alternatief voor de auto. Alle bussen zijn uitgerust met camera's. Daarnaast rijden er beveiligers mee om de veiligheid in de bus te borgen. Bij ernstige incidenten stopt de proef per direct.

De provincie Noord-Brabant en de acht gemeenten uit de regio Midden-Brabant maken deze proef mogelijk. In de loop van het jaar moet duidelijk worden of de nieuwe nachtbus een succes is. De beslissing voor een voortzetting ligt dan bij de betrokken gemeenten. De provincie draagt alleen het eerste jaar bij in de opstartkosten.