Sterke toename interesse pleegouderschap

Persbericht van Cohn & Wolfe

25.000 pleegouders en pleegkinderen gratis dagje uit in Walibi

De nieuwe campagne van Pleegzorg Nederland 'Ontdek de pleegouder in jezelf' blijkt een groot succes te zijn. In totaal zijn er binnen vijf weken meer informatiepakketten aangevraagd dan in geheel 2010. Ook de zelftest is zeer populair onder bezoekers van de vernieuwde website. Vandaag en morgen, 16 en 17 april 2011, vindt het tweejaarlijkse 'Kinderhulp Pleegzorgweekend' in pretpark Walibi te Biddinghuizen plaats. Het doel van dit weekend is om pleeggezinnen in het zonnetje te zetten als blijk van waardering en door ze een gezellige dag uit te bezorgen.

Vandaag, 16 april, was de feestelijke opening gepresenteerd door Marit van Bohemen en met een optreden van Rev 'n Ros, de ambassadeurs van het Nationaal Fonds Kinderhulp (http://www.revnros-music.nl/). Ook werd het eerste exemplaar van het boek van Tim de Jong 'In huis en hart' overhandigd aan Pleegzorg Nederland. Het boek bevat interviews en ervaringsverhalen van pleegouders en een voorwoord van Andre Rouvoet, voormalig Minister voor Jeugd en Gezin. Pleegzorg Nederland verwelkomt dit weekend ruim 25.000 bezoekers.

Resultaten
Sinds de start van de campagne 'Ontdek de pleegouder in jezelf' op 8 maart is de aanvraag van informatiepakketten over het pleegouderschap sterk gestegen. In 2010 zijn er in totaal 4019 pakketten aangevraagd terwijl de teller voor aangevraagde pakketten in 2011 binnen vijf weken met 5000 is gestegen. De speciaal ontwikkelde zelftest voor deze campagne, waar mensen door middel van 10 vragen ontdekken wat zij voor een pleegkind kunnen betekenen blijkt ook een groot succes. In totaal hebben bijna 25.000 mensen de zelftest gedaan. Hieruit blijkt dat 86% een zeer realistisch beeld heeft van pleegzorg en wat het pleegouderschap inhoudt.

Pleegzorg Weekend
Sinds 2005 organiseert Pleegzorg Nederland elke twee jaar het X-change; 'het Kinderhulp Pleegzorgweekend' voor pleeggezinnen. Pleegzorg Nederland biedt, samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp, pleeggezinnen een gezellig uitstapje aan om zo waardering te tonen voor hun inzet. Dit jaar zijn de pleeggezinnen uitgenodigd op zaterdag 16 april en zondag 17 april in het pretpark Walibi in Biddinghuizen. Medewerkers van Pleegzorg hebben zich tijdens dit weekend ingezet om de pleeggezinnen in het zonnetje te zetten.

Links:
http://www.pleegzorg.nl
Organisatie info:

Cohn & Wolfe

Foto's: http://download.cohnwolfe.nl/Pleegzorg/Beeld/walibi001.jpg http://download.cohnwolfe.nl/Pleegzorg/Beeld/walibi007.jpg http://download.cohnwolfe.nl/Pleegzorg/Beeld/walibi023.jpg http://download.cohnwolfe.nl/Pleegzorg/Beeld/walibi050.jpg



Razende Robot Reporter