Ingezonden persbericht


Diverse incidenten op de Noordzee - 17.00 uur

Hedenmiddag is het Kustwachtcentrum te Den Helder druk doende met de afhandeling van een aantal incidenten op de Noordzee. Een overzicht.

Omstreeks 13.30 uur is de melding ontvangen dat een opvarende van het onder Italiaanse vlag varende cruiseschip Aidacara was getroffen door een hartinfarct. Onmiddellijk is hiervoor een SAR helikopter van Defensie ingezet. Eenmaal terplaatse heeft de afgezette Marine arts geconstateerd dat vervoer van de patiënt per helikopter onwenselijk was. Het cruiseschip bevond zich op dat moment op de Noordzee ter hoogte van Den Helder. Hierop is de reddingboot van het KNRM station Den Helder naar zee gegaan om de patiënt van het cruiseschip te halen en onder medische begeleiding te vervoeren naar de haven van Den Helder. Omstreeks 16.00 uur is de patiënt overgedragen aan een gereedstaande ambulance.

Sinds 15.00 uur wordt voor de kust van Scheveningen gezocht naar een vermist persoon. De persoon is voor het laatst gezien nabij de wandelpier van Scheveningen. Door de KNRM reddingstations Scheveningen en Katwijk wordt zowel op het water als op het land gezocht.

Op de Noordzee, boven Vlieland, maakte een zeiljacht water. Door het Kustwachtcentrum zijn rond 15.45 uur de reddingboten van de KNRM reddingstations Texel De Cocksdorp, Vlieland en Terschelling Paal 8 ingezet. Ook een particulier bergingsbedrijf is ter plaatse gegaan. De door de hulpverlenende schepen aan boord van het zeiljacht gebrachte pompen kunnen het binnenkomende water voorblijven. De situatie is nu stabiel. Het zeiljacht vaart onder begeleiding van het bergingsbedrijf naar Terschelling.

Tot slot is verder vandaag door de Kustwacht hulp verleend aan diverse vaartuigen met motorstoring. Reddingboten van de KNRM stations Neeltje Jans (Noordzee, Zeeland), Stellendam, Andijk en Medemblik moesten hiervoor het water op.




Ingezonden persbericht