Ingezonden persbericht


()

UNDER THE DRESS
Winnaar IMAGINE TIME CAPSULE AWARD 2011

Bekijk de vijf beste online korte films, inclusief de winnaar, op www.imaginefilmfestival.nl onder 'Power to the People!'

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
Woensdag 13 april 2011 - 20.00 uur - Filmtheater Kriterion

()

Vorig jaar werd tijdens Imagine voor het eerst de Time Capsule Award uitgereikt, toen de prijs voor de beste online korte film in retro-stijl. Dit jaar luidde de opdracht aan de bezoekers van de website: maak een festivalleader die in 30 seconden in beeld en geluid de essentie van Imagine raakt.

De jury - festivaldirecteur Phil van Tongeren, online redacteur Anton Damen en Frank Boxman, maker van de officiële festivalleader - was blij verrast met de kwantiteit, maar vooral de kwaliteit van de 26 inzendingen. Niet alleen van eigen bodem, maar ook uit Spanje, Polen en Turkije. De jury kreeg razendknap recyclewerk onder ogen dat de kracht van montage openbaarde, terwijl een ander de 30 seconden benutte om een minispeelfilm te maken. De een koos voor experimenteel, en een tweetal zelfs voor het arbeidsintensieve proces van animatie. Uiteindelijk ging de race tussen vijf inzendingen.

Op vrijdagavond 15 april werd de winnaar bekend gemaakt van de Imagine Time Capsule Award 2011: Under the Dress van het team van Sasha Meijer, bestaande uit o.a. de regisseurs Maurice Tromp & Rob van der Velden, Jeroen van Amelsvoort (camera/licht), Dominika Swietlik (make-up & haar), Angela Kuperus (styling), Sasha Meijer (3D artist, tevens inzender van Under the Dress).

Uit het juryrapport: "Deze knappe combinatie van live action en compositing is sprookjesachtig, surrealistisch en een tikkeltje naargeestig."

De nummers 2 t/m 5 zijn:
Back to the... huh? van Ismael Lötz
Ferocious Frames van Bas Alberts
Nature's Call van Arnold Weel
Freak van Yvonne Dijkstra

Alle vijf de leaders zullen gedurende het festival voorafgaand aan een hoofdfilm worden vertoond, en zijn ook te bekijken op www.imaginefilmfestival.nl onder 'Power to the People!'

Voor verdere informatie en updates over films, gasten en speciale evenementen ga naar de website: www.imaginefilmfestival.nl

Op de gebruikte foto enkele makers van Under the Dress met de gewonnen Award: V.l.n.r.: Jeroen van Amelsvoort (camera/licht), Dominika Swietlik (make-up & haar) en Angela Kuperus (styling).

High res foto's van de uitreiking kan men downloaden van de site van het festival (pers).

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
13 t/m 23 april 2011 - Filmtheater Kriterion
www.imaginefilmfestival.nl

Volg ons ook op Twitter en Facebook

()

Kantoor: Timorplein 52, 1094 CC Amsterdam
Tel 020 679 48 75
E-mail: info@imaginefilmfestival.nl

Artistiek directeur: Phil van Tongeren
Zakelijk directeur: Liselotte van der Burgt
Publiciteit: Charlotte Groen-Haasnoot