Gemeente Brummen


Jonge autorijders: gratis deelname aan Drive Xperience

(Oorspronkelijke publicatie datum: 30-03-2011)

Jonge autorijders in onze gemeente die tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs bezitten, kunnen zaterdag 16 april gratis meedoen aan The Drive Xperience. Dit is een praktische en leerzame Praktijkdag voor Jonge Autorijders. De dag wordt gehouden in de omgeving van Autobe-drijf Gert Mulder, Saturnusweg 10 in Brummen. Op dit adres is s morgens ook de ontvangst. Het bedrijf stelt ook drie autos beschikbaar voor gebruik op de mobiele rem/slipbaan. Je hoeft dus zelf geen auto mee te nemen!

Deze gratis Praktijkdag voor Jonge Autorijders wordt georganiseerd door de provincie Gelderland, die deze dag ook subsidieert. Deze praktijkdag is een unieke gelegenheid om zélf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen.

Praktijkrit rijden (Road Xperience)
Deze dag ervaar je tijdens een praktijkrit door de omgeving hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er nog zijn te behalen. Je rijdt met twee andere jongeren een anderhalf uur durende rit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl. Tevens geven jullie elkaar verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft. Spannend!

Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)
Op een mobiele rem/slipbaan maak je noodstops, waarbij zij zélf achter het stuur voelt hoe het is om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken, merk je hoe lang je remweg op een glad wegdek is en je voelt de werking van het ABS remsysteem. Je bent dan wéér een ervaring rijker!

Module alcohol en drugs (Xperience Xchange)
Derde onderdeel is een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling met alle deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot auto rijden en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige ga je een open discussie aan. Alles bij elkaar dus een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, noodstops maken, discussiëren, ervaringen uitwisselen én elkaar beoordelen!

Verkeerstest
Na aanmelding via internet krijg je een eigen inlogcode om via internet op de site van CitoDrive alvast een test te doen om te zien wat voor soort autorijder je bent. Na de praktijkdag krijg je een nieuwe eigen inlogcode voor nóg een leuke en leerzame toets via internet. Een extra reden dus om je nú aan te melden!

Laat ook je vrienden aanmelden!
Heb je vrienden, kennissen of collegas die óók tussen de drie maanden en twee jaar het rijbewijs bezitten, laat hen dan óók aanmelden en gratis meedoen! Bij veel interesse wordt er een extra dag georganiseerd. De dag begint om 09.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur en de gemeente biedt je een gratis lunch aan! Na afloop krijg je een certificaat. Er kunnen 40 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

Aanmelden via de website
Je kunt je nú voor deze dag aanmelden op www.thedrivexperience.nl of op www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer informatie over deze praktijkdagen. Na aanmelding krijg je alle informatie der email toegestuurd. Schrijf je nú in en we zien je dan graag op zaterdag 16 april.

Bru