Circusdirecteur Anneke Olivier in het zonnetje op Wereldcircusdag

Persbericht van Nederlands Centrum voor Volkscultuur

Op zaterdag 16 april wordt tijdens Wereldcircusdag in Breda in het tentencomplex van het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz een bijzonder boek gepresenteerd. Mevrouw Anneke Olivier, directrice van Nederlands bekendste circus heeft haar levensverhaal verteld aan circuscollega Marcel Bergema, die het opschreef. Zo ontstond het boek 'Klein krijgen ze me niet.'

Het eerste exemplaar wordt zaterdagavond door de heer Aad Ouborg, de Bredase ondernemer en oprichter van het succesvolle bedrijf 'Princess' uitgereikt in de piste, op het Chasséveld in Breda,vóór aanvang van de avondvoorstelling.

Anneke Olivier staat samen met haar familie aan het hoofd van het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz. Het verhaal over haar boeiende geschiedenis en de weg naar succes is opgetekend in het boek 'Klein krijgen ze me niet.' Ik zou er een boek over kunnen schrijven! Wanneer is een leven boeiend genoeg om erover te schrijven, wanneer willen anderen erover lezen? Als je geboren wordt als meisje met dwerggroei, als je dus weet dat je nooit veel groter dan één meter vijftig zal worden weet je dat je bijzonder bent. Als je dan als klein burgermeisje in de wereld van de reizigers, het circus terecht komt weet je dat je leven bijzonder is. En als je uiteindelijk financieel directeur bent van één van de grootste circussen van Europa is je leven bijzonder genoeg om erover te vertellen. Want je hebt iets te vertellen! Dat deed Anneke Olivier: ze vertelde haar levensverhaal aan circuscollega Marcel Bergema die het opschreef. Lees in KLEIN KRIJGEN ZE ME NIET hoe een klein vrouwtje een groots leven kan leiden. En hoe grote én kleine mensen moeten werken voor succes en geluk. Want het leven geeft niets cadeau, als er iemand is die dat kan beamen is het Anneke Olivier.
Uitgeverij Pharos presenteert zaterdagavond 16 april om 20.00 uur het eerste exemplaar. In het kader van het 100-jarig jubileum van Circus Herman Renz en dankzij de bijzondere band die hoofdsponsor, de heer Aad Ouborg -de Bredase ondernemer en oprichter van 'Princess'- met mevrouw Olivier heeft, zal hij het boek voor aanvang van de avondvoorstelling overhandigen.
De presentatie van het boek 'Klein krijgen ze me niet' vindt plaats op zaterdag 16 april bij Circus Herman Renz op het Chasséveld in Breda. De overhandiging van het boek begint om 20.00 uur. Vanzelfsprekend is er na afloop van de presentatie de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan mevrouw Olivier in de foyer.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Bijlage: * foto anneke olivierdocx


Noot voor redacties


Nederlands Centrum voor Volkscultuur

Noot voor de redactie (

Razende Robot Reporter