Politie Zeeland


579-2011 Jongens aangehouden voor brandstichting, Terneuzen
Vrijdagavond zijn twee jongens van 16-jaar afkomstig uit gemeente Terneuzen, aangehouden op verdenking van brandstichting.
Omstreeks 17.30 uur zag een agent, buiten diensttijd, een drietal jongens brand stichten in de bossages aan de Hogendijk. Omdat langs de Hogendijk woningen en bedrijfspanden staan, zou dit gevaarlijk kunnen zijn. Hij ging acher de jongens aan die er direct vandoor gingen. Intussen was een collega ter plaatse gekomen en konden ze één jongen vastpakken. De jongen zag kans zich los te rukken en rende weg. Omdat een getuige hem herkend had, gingen agenten naar zijn huisadres en informeerden zijn familie. Naar aanleiding van dit bezoek konden even later twee van hen worden aangehouden op de Bellamystraat.
De derde jongen meldde zich zaterdagmorgen op het politiebureau in Terneuzen. Ook hij is aangehouden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

580-2011 Beginnende automobiliste is rijbewijs al kwijt, Sint Jansteen
Zaterdag is het rijbewijs ingenomen van een 28-jarige automobiliste uit de gemeente Hulst.
Agenten zagen rond 04.00 uur in het centrum een auto hard rijden zonder verlichting. De auto werd op De Verrekijker aan de kant gezet. De bestuurster bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ze is meegenomen naar het politiebureau in Hulst voor de ademanalyse. Ze blies uiteindelijk 390 ug/l terwijl voor een beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, ook in dit geval. Ze had nog maar sinds een maand haar rijbewijs.


581-2011 Rijbewijs ingevorderd van dronken Fransman, 's Heerenhoek
Op de Sloeweg is zaterdagmorgen rond 05.45 uur een 23-jarige Franse automobilist aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Even daarvoor was melding gedaan dat er mogelijk een dronken automobilist door de Westerscheldetunnel zou rijden. De bestuurder werd 'opgewacht' en vervolgens aan de kant gezet. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij 550 ug/l blies. Als beginnend bestuurder werd ook van hem het rijbewijs ingevorderd.