Politie Groningen

Zaterdag 16 april 2011

Provincie Groningen , 16-04-2011

Man gewond bij verkeersongeval

STADSKANAAL Bij een eenzijdig verkeersongeval is vrijdagmiddag een 87-jarige automobilist uit Stadskanaal gewond geraakt. De bestuurder reed op de Continentenlaan nabij de fontein. Vermoedelijk verwisselde de bejaarde bestuurder het rempedaal met het gaspedaal. Hierdoor reed de Kanaalster in volle vaart tegen een betonnen muurtje aan. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept.

Maaltijdbezorger beroofd

GRONINGEN - Een 17-jarige maaltijdbezorger is vrijdagavond beroofd in de Helper Westsingel in Groningen. De jongeman wilde met zijn brommer een bestelling bezorgen op een adres in deze straat. De bewoners wisten echter van niets. Plotseling werd hij door een man met een bivakmuts gedwongen om zijn geld af te geven. Hierbij richtte de overvaller een vuurwapen op de bezorger. De 17-jarige gaf hierbij een geldsbedrag af. De overvaller ging er daarna op de brommer van de pizzabezorger vandoor. De bromfiets werd even later in de omgeving teruggevonden. Een zoektocht van de politie naar de dader leverde geen resultaat op. Van het slachtoffer werd direct een aangifte opgenomen. De politie beschikt over het volgende signalement: man met getinte huidskleur, slank postuur; tussen 1.85 en 1.90 meter lang; zwarte kleding en zwarte sportschoenen. Het Roofcoördinatieteam stelt een nader onderzoek in naar het incident. Mogelijk zijn er getuigen die iets bijzonders hebben gezien, dat verband houdt met dit incident. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de verdachten kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bestuurder scootmobiel te water

OUDE PEKELA Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte vrijdagavond een 63-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Oude Pekela gewond. De man reed met zijn voertuig in de W.H. Bosgrastraat in zijn woonplaats. Door nog een onbekende oorzaak reed de Pekelder met zijn scootmobiel het kanaal in. Een 24-jarige getuige uit Oude Pekela bedacht zich geen moment en sprong in het water. Hij kon de 63-jarige met enige moeite op het droge krijgen. Het slachtoffer werd met onbekend lestel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De scootmobiel lag op de bodem van het kanaal. Deze werd door een bergingsbedrijf geborgen.

Alcomobiliste maakt brokken

APPINGEDAM -De politie heeft vrijdagavond een 45-jarige automobilist uit Sappemeer aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de N33. Bij het viaduct op de Lakswerderweg zagen dienders dat een bestuurster met zijn auto een sloot was ingereden. De bestuurder kon na het ongeval op eigen kracht uit de wagen komen. Hij bleef ongedeerd. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,8. Met een rijverbod mocht hij na verhoor het politiebureau weer verlaten. Wel moest hij zijn rijbewijs achterlaten. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto van hardleerse alcomobilist in beslaggenomen

TER APEL De politie heeft vrijdagavond de auto van een 53-jarige automobilist uit Ter Apel in beslaggenomen. Surveillerende agenten controleerden de bestuurder op de Barnflair Oost. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 2,1 vastgesteld. Bovendien was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat was al eerder ingenomen vanwege rijden onder invloed. In overleg met de officier van justitie werd ook de auto van de bestuurder in beslaggenomen. Na verhoor kon hij met een rijverbod het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer slaat politiepaard

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor baldadigheid. In de Poelestraat in Groningen sloeg de Stadjer om nog onbekende reden een politiepaard op zijn achterste. Bij de politieruiter viel dit niet in goede aarde. De 27-jarige dierenkweller moest mee naar het politiebureau. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Na verhoor kon hij met een bekeuring op zak het politiebureau weer verlaten. Ook kreeg hij een gebiedsverbod uitgereikt.

Man mishandeld ex-vriendin

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 25-jarige man uit Roden aangehouden voor mishandeling. Agenten reageerden op een melding van ruzie in een woning aan het Damsterdiep in Groningen. In de woning troffen agenten de verdachte en zijn 18-jarige ex-vriendin aan. Na een ruzie had de 25-jarige zijn ex-vriendin geslagen. De geweldpleger, die onder invloed was van verdovende middelen, werd aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in drogisterij

SIDDEBUREN - De politie doet onderzoek naar een inbraak afgelopen vrijdagnacht in een drogisterij aan de Hoofdweg in Siddeburen. Onbekende dader(s) waren het pand binnengekomen door een toegangsdeur met grof geweld te vernielen. Er werden geurtjes en rookwaren gestolen. De forensische recherche hebben sporen voor onderzoek veiliggesteld. De eigenaar doet aangifte. De politie onderzoekt de inbraak.

Alcomobilist aangehouden

SIDDEBUREN De politie heeft vrijdagnacht een 35-jarige man uit Slochteren aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de bestuurder met hoge snelheid over de Westerlaan reed. Hierbij passeerde de automobilist met hoge snelheid een paar fietsers. Na een korte achtervolging lukte het de agenten om de automobilist aan de kant te zetten. Tijdens de controle bleek dat de verdachte te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,55. De verdachte mocht na verhoor naar huis en kreeg een rijverbod van 7 uur. Hij moest wel zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op

Wilplasser geeft valse naam op

WARFFUM De politie heeft vrijdagnacht een 27-jarige man uit Warffum aangehouden. Surveillerende agenten betrapen de man in de Noorderstraat in Warffum bij het wildplassen. Toen de dienders hem hierop aanspraken kon de Warffumer zich niet legitimeren. Hierbij gaf hij de agenten een valse naam op. Toen hij daarom meemoest naar het politiebureau werd hij agressief. Met gepast geweld konden agenten hem in de boeien slaan. Hij bleek onder invloed was van alcohol. Op het politiebureau werd de echte naam duidelijk. De verdachte kon na verhoor met drie bekeuringen op zak weer gaan.

Politie onderzoekt autobrand

NOORDWIJK De politie doet onderzoek naar een autobrand die vrijdagnacht heeft plaatsgevonden. In Noordwijk (bij Marum) moest de brandweer van Marum aan de Westerweg in actie komen om een brandende auto te blussen. Een getuige zag vlak na de brand een onbekende persoon bij het voertuig weglopen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie onderzoekt het incident.

Stadjer met drugs aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft zaterdagmorgen een 31-jarige man uit Zuidwolde aangehouden voor drugsbezit. In een horecagelegenheid in de Peperstraat in Groningen werd de man door beveiligingspersoneel betrapt met zakje met pillen en een flesje GHB. Ook was hij in het bezit van een buisje met een onbekende vloeistof. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en mocht na verhoor weer gaan. De verdovende middelen werden in beslaggenomen en zullen door het NFI worden onderzocht. De politie maakt proces-verbaal op.