Politie Drenthe

Zaterdag 16 april 2011

Provincie Drenthe, 16-04-2011

Winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 26-jarige vrouw uit Budel-Dorplein aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte bezocht die middag samen met een nog onbekende man en haar baby een winkel aan de Baander in Emmen. Als zij de winkel hebben verlaten, mist de bedrijfsleider een fles drank. Hij rent achter het stel aan en vraagt of hij in haar tas en kinderwagen mag kijken. De verdachte staat dit toe waarop de fles drank in de kinderwagen wordt aangetroffen. De man gaat er vandoor en de vrouw wordt aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het bureau waar zij is verhoord en met een proces-verbaal op zak voor winkeldiefstal is heengezonden. De politie doet nader onderzoek.

Gewapende overval

EMMEN Vrijdagmiddag tegen 16.00 uur vond een overval plaats op een winkel aan de Alerderbrink in Emmen. Twee nog onbekende mannen bedreigen het personeel en de aanwezige klanten met een mes. De mannen eigenen zich sigaretten en een niet nader te noemen bedrag toe en gaan er vandoor. De politie gaat er vanuit dat de daders na de overval te voet zijn weggevlucht over het binnenpleintje van het winkelcentrum, door een steegje tussen de supermarkt en de apotheek.

De politie heeft de omgeving direct afgezet en nader onderzoek uitgevoerd. Inmiddels heeft de politie met diverse slachtoffers en getuigen gesproken. Toen de politie ter plaatse kwam, werd zij door diverse passanten/winkelende mensen aangesproken met waardevolle informatie. Van een aantal van deze mensen heeft de politie echter niet de personalia waardoor we ze niet meer kunnen ondervragen. We willen graag opnieuw in contact komen met deze mensen.

Gezien het tijdstip en de locatie sluiten we niet uit dat er nog meer getuigen zijn die we nog niet hebben gesproken. Het weer was goed en het was op dat moment (eind van de vrijdagmiddag, vlak voor het weekend) druk in en rond het winkelcentrum en in het park achter het winkelcentrum, richting De Kuil. We roepen met name ook bewoners van de Ruinerbrink op om zich te melden wanneer ze rond 16:00 uur iets bijzonders hebben gezien.

Signalement dader 1:


- Man,


- Ongeveer 1,70 meter lang,


- Iel, slank postuur,


- Getinte huidskleur maar dan bleek,


- Smal gezicht,


- Kort haar, kleur zwart of donker bruin,


- Zwarte handschoenen aan,


- Effen zwarte dikkere jas tot op de heup,


- Zwarte wollen muts met een bolletje boven op.

Signalement dader 2:


- Man,


- 1,85 meter a 1,90 meter lang,


- Iel, slank postuur,


- Licht getinte huidskleur,


- Smal gezicht,


- Zwarte baseballpet op zijn hoofd,


- Een capuchon over zijn pet kleur grijs,


- Zwart soort windjack met witte vlakken tot op de knieën met witte mouwen, de jas was zwart grijs,


- Zwarte handschoenen aan,


- Zwarte broek, soort trainingsbroek.

Weet u meer of hebt u iets gezien? Dan kunt u bellen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Inbraak schuur

UFFELTE Vrijdag aan het eind van de middag is er ingebroken in een vrijstaande garage bij een woning aan de Ruiterweg in Uffelte. De dader(s) verschafte(n) zichzelf toegang via de tuinzijde en ging(en) er vandoor met onder andere een zitmaaier en een bladblazer. De politie doet nader onderzoek.

ERM In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een schuur aan de Marsdiek in Erm. Via de achterzijde van het pand heeft men zich de toegang verschaft. Er werden onder andere een zitmaaier, een grasmaaier, een quad en gereedschap gestolen. Weet u meer of hebt u iets gezien? Belt u dan met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Verstoren openbare orde

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 40-jarige man uit Hooghalen aangehouden. De man was uit een gelegenheid aan de Brinkstraat in Assen gezet nadat hij zich daar in dronken toestand vervelend had gedragen. De verdachte wilde verhaal halen en luisterde niet naar de vordering van de politie om zich te verwijderen. Hij bleef zich vervelend gedragen, schelden en dreigen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man wordt nader gehoord.

Belediging en bedreiging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 48-jarige man uit Meppel aangehouden voor belediging. De politie ging die nacht naar aanleiding van een melding van overlast naar de Osseweide in Meppel. Hier troffen zij de bewoner van het overlastadres. De 48-jarige verdachte was tevens in het pand aanwezig. Hij bemoeide zich meerdere malen met het gesprek dat de agenten met de bewoner van het pand hadden over de overlast. Uiteindelijk mondde dit uit in beledigingen door de verdachte naar het adres van de agenten waarop hij werd aangehouden. Op weg naar het bureau uitte de verdachte tevens bedreigingen naar de agenten. De man wordt nader gehoord en de politie doet aangifte van belediging en bedreiging.

Diefstal diesel

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Erica en een 23-jarige man uit Sleen aangehouden op verdenking van de diefstal van diesel. De politie gaf de mannen een stopteken op de Jacob Le Mairestraat in Emmen. De auto waarin de verdachten reden rook zwaar naar diesel. Het bleek dat de verdachten ruim 100 liter aan diesel in diverse jerrycans bij zich hadden. De verdachten worden nader verhoord door de politie. De diesel werd ontvreemd bij een bedrijf in de buurt.

Aanhoudingen na vechtpartij

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een vechtpartij plaats op de Brinkstraat in Assen. Hierbij waren meerdere personen betrokken. Twee verdachten zijn aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging namelijk een 23-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Assen. De exacte toedracht van de vechtpartij is nog niet duidelijk. De politie doet nader onderzoek naar het voorval en de verdachten worden nader gehoord. Bij de aanhouding van de 23-jarige man raakte een agente gewond aan haar enkel. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gegaan.

Vernielingen

ASSEN Een 20-jarige inwoner uit Beilen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op het Zuidenveld op verdenking van openlijk geweld en vernieling. De politie kwam ter plaatse na een melding dat meerdere personen vernielingen uitvoerden aan de Nobellaan aan onder andere een bushokje. De aangehouden verdachte, die aan het signalement van een van de vernielers voldeed, is overgebracht naar het bureau en wordt nader verhoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.