Ingezonden persbericht

Persverklaring - Abdeluheb Choho; D66 portefeuillehouder Amsterdam West

Door middel van deze verklaring wil ik u informeren dat ik, als portefeuillehouder in Amsterdam West namens D66, heb besloten mijn functie neer te leggen en mijn ontslag aan te bieden aan de stadsdeelraad.

De samenwerking binnen de stadsdeelorganisatie, coalitie, met mijn collega-bestuurders en de leden in de stadsdeelraad heb ik als bijzonder prettig ervaren. Ik heb me ingezet om inhoud geven aan ons coalitiemotto 'West maakt het verschil'. Gezamenlijk hebben wij er de schouders onder gezet om van West de meest creatieve en ondernemende hotspot van Amsterdam te maken.

Tot mijn spijt kan ik het werk waar ik een jaar geleden aan begonnen ben niet afmaken. In de door de PVDA en GroenLinks afgegeven persverklaring geven zij aan dat het deel van de fractie van D66 dat is overgebleven niet hun vertrouwen heeft. Ook de vertrouwensrelatie tussen mij en de raadsleden Oudendijk, van Vuure en Singh is geschonden en er is onvoldoende basis om dit geschonden vertrouwen te herstellen.

Dit alles betekent dat ik niet anders kan dan mijn functie als portefeuillehouder van Amsterdam West neer te leggen. Ik zal daarom de raadsvoorzitter van de stadsdeelraad mijn ontslag aanbieden.

Ik dank de bewoners en ondernemers van Amsterdam West, de stadsdeelorganisatie, de raadsleden, mijn collega-bestuurders en D66 voor het in mij gestelde vertrouwen.

---

Word lid van het digitale panel West: www.digitaalpanelwest.nl
en abonneer u op onze nieuwsbrief: www.west.amsterdam.nl/algemene_onderdelen/nieuwsbrief_0?popup=true

---