Ingezonden persbericht

Nieuwsbrief TT-Assen

Oranje boven en Oranje (kopje) onder op de Drentse heide...

- Michael van der Mark kreeg vanuit Nederlands zicht zaterdag op het TT Circuit Assen de meeste aandacht. De coureur uit Gouda won o.m. door een fenominale inhaalmanouvre in de Strubben.

- Carlos Checa pakt polepostion in de WK Superbike

- Barry Veneman kon door zware valpartij niet meedoen aan Superpole

- Kevin Carmichael steelt de show voor Hoofd- en Geert Timmer tribune

Van der Mark wint Superstock 600
Michael van der Mark heeft zaterdagmiddag de Superstock 600 gewonnen. De gehele race werd gedomineerd door de rijders Romain Lanusse, Michael van der Mark en Jed Metzer. De rijder van het Ten Kate Junior Team had een goede start en reed het begin van de race op een tweede positie strak achter Metcher die van Pole Position startte.

Checa pakt Pole Position WK Superbike
Carlos Checa start zondagmiddag vanaf Pole Position tijdens de WK Superbike in Assen. De Spanjaard dwingt Smrz en Laverty naar de tweede en derde positie op de grid. Tijdens Superpole 1 ging EugeneLavetry nog aan de leiding, maar in Superpole 2 wist Smrz een snellere tijd te realiseren. Toch werd Superpole 3 vanaf het begin gedomineerd door Checa.

Voor Carlos Checa is de Pole Position een grote verrassing. Meerdere coureurs reden binnen een halve seconde in Superpole 3. De Ducati-rijder realiseerde in het begin van Superpole 3 al de snelste tijd, maar is zeer verbaasd dat die tijd ook uiteindelijk de snelste bleek te zijn. Checa rijdt voor de derde keer Pole Position dit seizoen en vindt dit een fantastisch moment.
Bekijk hier de Superpole Video http://www.tt-assen.com/nieuws/wsbk-superpole-2011

De Nederlander Barry Veneman had zich veel voorgesteld van zijn WK Superbike debuut op Assen. De Dalfsenaar deed het aan het begin van "het toernooi" goed door als zesde zijn rondjes te rijden. Zaterdag werd alles anders, want door een zware valpartij raakte hij het zicht op deelname aan de Super Pole kwijt. Veneman start zondag vanaf de negentiende plaats, maar hoop wel in de WK punten te kunnen rijden.

Scassa start van Pole Position
Luca Scassa vertrekt zondagmiddag in de Supersport klasse vanaf Pole Position. Broc Parkes en Florian Marino startten sterk in het begin van de kwalificatie, maar halverwege kwamen Sam Lowes en Luca Scassa voorbij. Met nog drie minuten op de klok, verbeterde Scassa zijn tijd, waardoor hij morgen vanaf de eerste plaats op de grid mag starten. Fabian Foret maakt de eerste startrij vol.

Superstock 1000
Barrier morgen op Pole Position bij Superstock 1000 wedstrijd. Bij aanvang van de kwalificatie van de Superstock 1000 kwalificatie training kon Giugliano nog de snelste tijd neerzetten maar halverwege de wedstrijd viel hij toch terug naar de derde plaats. Uiteindelijk wist hij nog een tweede tijd te realiseren.

Moriwaki
Andrea Locatelli start in de Moriwaki Cup vanaf Pole Position. Bekijk hier http://www.tt-assen.com/nieuws/moriwaki de beelden met alle in en outs van de Moriwaki Cup.

Stuntrijder
Kevin Carmichael vermaakte het publiek in de korte pauze om half een. De Triumphrijder liet op het asfalt voor de Hoofdtribune en Geert Timmertribune stunts zien, waar sommige motorrijders in hun dromen zelfs niet aan kunnen denken. Wheeles, stoppen op de centimeter nauwkeurig, driften, spinnen en ga zo maar door. Het publiek genoot en verdrong zich om een zo'n goed mogelijk beeld te krijgen.

Morgen een vol programma http://www.tt-assen.com/bestanden/documenten/WSBK%202011/573-assen-event-schedule-2011-final-approved-by-ims-30-11-2010-.pdf