Kleurrijke schilderijen van Maya Wildevuur op Texel


Cultureel Centrum De Hollebol, vanaf 16 april 2011

Den Burg, Texel, 20110407 -- Vanaf 16 april worden zestig schilderijen van kunstenares Maya Wildevuur getoond in Cultureel Centrum De Hollebol in Den Burg op Texel. Deze expositie omvat werk dat Wildevuur op en over Texel heeft gemaakt. De in het Groningse Midwolda woonachtige kunstenares heeft een sterke binding met Texel, waar zij vaak schildert. “Het eiland geeft me veel inspiratie. En het is een mooie expositieruimte. Ik voel me vereerd dat mijn schilderijen daar mogen hangen.” De tentoonstelling wordt geopend door Harry de Graaf, oud-hoofdredacteur van de Texelse Courant en ereburger van Texel, en culinair aangevuld door de Texelse Oesterman Martin Zeeman.

De combinatie van Wildevuur haar schilderijen met sterk contrasterende kleuraccenten en het nieuwe Culturele Centrum De Hollebol blijkt een bijzonder boeiende. Het centrum heeft een kleurige versiering, die de schilderijen van de veelzijdige kunstenares recht doet. Zowel het interieur als de versieringen zijn in moderne art-decostijl, aangevuld met een prachtig glas-in-loodraam. In de expositieruimte zijn tussen de zuilen bogen aangebracht die het sfeervolle plaatje vervolmaken.

 

Al op vijfjarige leeftijd wist ze het in Enschede opgegroeide multitalent (Deventer, 1944) dat ze wilde tekenen. Na haar studie aan de kunstacademie in Enschede verzorgde ze met haar bedrijfje 'Maya's Kunstnijverheid' kunstzinnige bloemarrangementen. Daarna kwam de textiel. Deze discipline resulteerde uiteindelijk in haar zijdecollages. Gaandeweg maakten haar zijdecollages plaats voor schilderijen, die direct opvielen door het gebruik van sterke contrasterende kleuraccenten. Vooral haar boeketten en haar klaprozenvelden worden gekenmerkt door kleur en levensvreugde. “Zonder bloemen functioneer ik niet”, verklaart de nog altijd productieve kunstenares haar voorliefde voor bloemen. “Steeds weer raak ik geïnspireerd door bloemen.”

Sinds 1983 woont Wildevuur, die in 2009 benoemd is tot lid in de Orde van Oranje Nassau, in het noorden van het land. In 1992 verruilde ze haar galerie in het Drentse Hooghalen voor het Groningse Midwolda, waar ze woont en werkt in Galerie Maya Wildevuur in de Ennemaborgh. Het Groninger landschap is sindsdien een rijke inspiratiebron gebleken, zo weten haar fans over de hele wereld.

Tentoonstelling:            Schilderijen Over en Op Texel van Maya Wildevuur

Periode:                       Vanaf 16 april 2011

Locatie:                       Cultureel Centrum De Hollebol, Parkstraat 36, Den Burg, Texel

Openingstijden:            Dagelijks geopend, van 9:00 – 18:00 uur

Meer informatie via:      www.dehollebol.nl  / www.mayawildevuur.nl





Galerie Maya Wildevuur