Platenzaak La La Land sluit deuren, opbrengst naar slachtoffers Japan


Den Haag, 20110412 -- Een van de laatste onafhankelijke platen- en cd zaken in Den Haag sluit binnenkort definitief haar deuren. Na bijna tien jaar houden eigenaren Tracey en Frank hun uit de hand gelopen hobby voor gezien. Op internationale Record Store Day (16 april) begint de leegverkoop van de cd's. De opbrengst van de verkoop van de winkelvoorraad komt ten goede aan de slachtoffers van de recente natuurrampen in Japan. De eigenaren dragen op deze manier hun steentje bij aan de wederopbouw van de getroffen gebieden en zetten een betekenisvolle punt achter tien jaar La La Land.

Veiling
Een groot deel van de collectie gesigneerde platen en posters die de muren van La La Land sieren zal worden geveild. De opbrengst van deze veilig gaat eveneens naar hulp voor de slachtoffers in Japan. De lijst met veiling items is beschikbaar op de site van La La Land (www.lalalandmusic.nl)

Over La La Land

Tienduizenden elpee's en cd's zijn in tien jaar tijd over de toonbank gegaan en veel muzikanten hebben een bezoek gebracht aan de meest eigenwijze muziekwinkel van Den Haag. De tientallen ingelijste handtekeningen aan de muur vormen een unieke collectie die niet misstaat in een museum. Van The White Stripes tot Talking Heads, van Chicks on Speed tot Vive la Fête en van Sonic Youth tot Green Velvet, aan wie La La Land haar naam ontleent: allemaal hebben ze op één of andere manier het pad van La La Land gekruist.bHet twee-jarig bestaan van de winkel is op grootse wijze gevierd met een uitverkocht mini festival in Leiden en later volgde concerten die soms controversiëel waren, soms spectaculair, maar altijd uniek. En als er even geen zaal beschikbaar was, werd er in de winkel gespeeld. Naast de winkelactiviteiten is La La Land ook actief op het gebied van band merchandising, websites en boekingen en is het een onafhankelijk platenlabel en on-line vinyl retailer. Al deze activiteiten worden voortgezet. 

Platenlabel
Op La La Land records zijn cds en platen verschenen van nationale en internationale acts. Het label voor speciale uitgaves blijft bestaan en heeft in april 2011 het debuut album van de Haagse punkband The Deaf op zwart en gelimiteerd wit vinyl uitgebracht. La La Land beheert voor menig band de website en webwinkel.

Tachtig jaar muziek 
Bij de sluiting van platenzaak La La Land horen geen verhalen van mopperende ouweplatenboeren die het grote boze internet, downloaden en technologische vooruitgang deschuld geven van de sluiting. De behoefte aan fysieke winkels, en muziekwinkels in het bijzonder, neemt door een verschuivende markt al jaren af, terwijl de huurprijzen vanwinkelpanden blijven stijgen. De klassieke platenwinkel als bedrijfsvorm heeft haar beste tijd gehad en zal zich uiteindelijk scharen in het rijtje van de kolenboer en scharensliep. It's time to move on!

Het pand op de Haagse Nieuwstraat 25 kent een lange muzikale geschiedenis. Muziek-Smith voerde begin jaren dertig van de vorige eeuw al de "grootste sorteering gramophoons en platen hier ter stede" en vele andere muziekwinkels volgden. La La Land sluit een periode van tachtig jaar muziekhandel in Nieuwstraat 25 af en sluit begin juni voor de laatste keer de stofkap op de platenspeler.





La La Land Music