Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Henschell Quartett in Heerlen

Het Charles Hennen Concours heeft het wereldberoemde Henschel Quartett gecontracteerd als Artists in Residence voor de 26ste editie van het concours in 2011. Op vrijdag 15 april zal dit strijkensemble een concert geven in de muziekschool in Hoensbroek. Op het programma van dit concert staan werken van Erwin Schulhoff, Manfred Trojahn en het indrukwekkende strijkkwartet 'Der Tod und das Mädchen' van Franz Schubert.

Als winnaars van het Charles Hennen Concours in 1993 zijn deze wereldtoppers twee dagen in Heerlen te gast bij de 26ste editie van dit muzikaal evenement voor strijkers. Op vrijdagavond 15 april zullen zij voor concoursdeelnemers en publiek in de concertzaal van de muziekschool in Hoensbroek een concert verzorgen met nieuwe en klassieke strijkmuziek. Voor dit concert zijn 100 toegangskaarten bestemd voor de vrije verkoop, die vrijdag 14 januari start via de balie van SCHUNCK*, Bongerd 18. De toegangsprijs bedraagt E 20,-Reserveren is niet mogelijk!

Zaterdag 16 april verzorgt het complete ensemble publiekelijk toegankelijke workshops voor concoursdeelnemers, eveneens in muziekschool Hoensbroek. Het Henschel Quartett trekt niet alleen regelmatig de wereld rond voor concerten op vooraanstaande podia, maar bracht ook al vele cd's uit bij de labels Deutsche Grammophon Gesellschaft, Sony, EMI en NEOS. De komst van het Henschell Quartett is mogelijk door een subsidie van SNS Reaal Fonds aan het Charles Hennen Concours.