PERSBERICHT:

Daniël de Jong maakt debuut in Formule Renault 3.5 Series

Daniël de Jong komt komend seizoen uit in de Formule Renault 3.5 Series voor het Britse Comtec Racing. De rijder uit Westmaas maakt hiermee de overstap naar de hoofdklasse van de World Series by Renault evenementen.

Afgelopen twee seizoenen kwam Daniël in actie in de Eurocup Formule Renault 2.0 voor het Nederlandse MP Motorsport. Hij behaalde vorig seizoen diverse successen in deze klasse, waardoor de overstap naar de Formule Renault 3.5 een logische keuze was.

"Tijdens de wintermaanden hebben we ons uitgebreid georiënteerd op de mogelijkheden binnen de Formule Renault 3.5 Series," aldus Daniël. "We hebben voor diverse teams getest en uiteindelijk zag het pakket dat Comtec Racing mij bood er het beste uit. Ik ben erg enthousiast over deze vervolgstap in mijn carrière."

De Formule Renault 3.5 Series vormt het hoofdprogramma van de World Series by Renault, de gratis toegankelijke raceweekenden die meestal door meer dan 100.000 toeschouwers worden bezocht. Komend seizoen is het niveau in de Formule Renault 3.5 Series hoger dan ooit tevoren, met ervaren rijders als Ricciardo, Rossi, Hartley en Vergne. Daniël laat zich echter niet van de wijs brengen en trekt zijn eigen plan. "Het zal natuurlijk niet eenvoudig zijn om meteen met deze jongens te strijden. Maar ik ben klaar voor de uitdaging en hoop mij in de tweede seizoenshelft meer met hen te kunnen meten."

Komende maand vinden de eerste collectieve testdagen plaats, startende op 8 en 9 maart op het Spaanse Motorland Aragon. "Het is interessant om te zien waar we staan tijdens deze eerste krachtmeting. Mijn doel is om veel meters te maken en samen met mijn engineer Ashley de auto beter te leren kennen, zodat we optimaal voorbereid aan het seizoen kunnen beginnen."

De eerste wedstrijd van Formule Renault 3.5 Series vindt op 16 en 17 april plaatst tijdens de World Series by Renault meeting op Motorland Aragon. Naast de races tijdens de World Series by Renault, staat er ook een race op het circuit van Monza (met het WTCC) en een race tijdens het Formule 1 evenement op het prestigieuze stratencircuit van Monaco op het programma. Alle races van de Formule Renault 3.5 Series worden ook in 2011 live op Eurosport uitgezonden.

Kalender Formule Renault 3.5 Series
16 - 17 april - Motorland Aragon
30 april - 1 mei - Spa Francorchamps
14 - 15 mei - Monza (met WTCC)
28 - 29 mei - Monaco (met F1)
18 - 19 juni - Nürburgring

2 - 3 juli - Budapest
20 - 21 augustus - Silverstone
17 - 18 september - Paul Ricard
8 - 9 oktober - Barcelona