Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Doorn, 24 februari 2011

'Tast het avontuur' in
Avonturenpark Hellendoorn

Speciale dag voor mensen met een visuele beperking

Op 16 april organiseert Avonturenpark Hellendoorn in samenwerking met de Stichting Bartiméus een speciale dag. Het park is dan exclusief geopend voor mensen met een visuele beperking, hun vrienden en familie. Avonturenpark Hellendoorn heeft het park op belangrijke onderdelen aangepast en zo de toegankelijkheid verbetert.

Twee jaar geleden organiseerde Avonturenpark Hellendoorn de eerste Auti Doe Dag, speciaal voor kinderen met autisme. Het pretpark werd prikkelarm gemaakt en medewerkers werden geïnstrueerd hoe met kinderen met autisme om te gaan. Het resultaat: een leuke dag voor kinderen met autisme en hun gezinsleden en meer begrip voor hun situatie. Toen het kwartaalblad Iris van Bartiméus op de mat viel, ontstond bij Avonturenpark Hellendoorn het idee om ook voor slechtziende en blinde kinderen een speciale dag te organiseren.

'Tast het avontuur'-dag
Een dagje uit naar een pretpark is voor veel gezinnen in Nederland heel vanzelfsprekend. Voor mensen met een visuele beperking kan een dagje uit belemmeringen opleveren, die soms eenvoudig verholpen kunnen worden. Een deskundige van Bartiméus heeft Avonturenpark Hellendoorn bezocht en een inventarisatie gemaakt van verbeterpunten. Voorafgaand aan de 'Tast het avontuur'-dag worden een aantal belangrijke aanpassingen gedaan, die de toegankelijkheid van het park verbeteren. Er is bijvoorbeeld extra bewegwijzering, de muziek in het park is uitgeschakeld en er zijn speciale hulpmiddelen beschikbaar zoals een speciale plattegrond in grootletter-, of brailleversie met voellijnen. Niet alle punten kunnen worden aangepakt, zoals de hoogteverschillen in het park door de ligging op de Hellendoornse Berg.

Kaarten voor 'Tast het avontuur'
Voor de dag wordt een beperkt aantal kaarten verkocht, waardoor medewerkers meer aandacht aan de bezoekers kunnen geven. Kaarten voor deze speciale dag worden verkocht via de website van Avonturenpark Hellendoorn via www.avonturenpark.nl/tasthetavontuur .