Ingezonden persbericht


Persbericht Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch 01-03-2011 ()

45 jaar Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch "Bewijs van goede Smaak"

Van 16 tot en met 25 april 2011 kunt u weer 10 dagen genieten van mooie en hoogwaardige kunst en antiek. Al 45 jaar trekt de Art & Antiques Fair jaarlijks tienduizenden kunst- en cultuurliefhebbers met een goede smaak naar 's-Hertogenbosch. Tijdens de AFSH presenteert zich een interessant krachtenveld aan deelnemers op het gebied van o.a. middeleeuwse kunst, barok, renaissance, modern e en hedendaagse kunst. Ook zijn vrijwel alle prominente antiquairs uit Nederland en Vlaanderen aanwezig.

De 45ste editie belooft een bruisend spektakel te worden. De Brabanthallen zijn stijlvol ingericht en lange lanen leiden u langs het rijke aanbod van kunst en antiek. Na het bezoek aan de galeries, kunt u op één van de terrassen genieten van een drankje en hapje.

Aan de vertrouwde succesformule van een intieme en sfeervolle kunst- en antiekbeurs worden tal van smaakmakende ingrediënten toegevoegd. Dé trekpleisters zijn onder andere het geweldige deelnemersveld, unieke tentoonstellingen, rondleidingen en een lezingenprogramma.

De meest veelzijdige voorjaarsbeurs van 2011

De 45ste editie van de Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch "Het bewijs van goede smaak" wordt kracht bijgezet door het niveau en de diversiteit van de deelnemers. Met gepaste trots presenteren wij de grootste verzameling disciplines in zijn meest hoogwaardige vorm. Van pre-columbiaans en Chinese oudheid (o.a. America Antigua, Gibson Antiques, Hamadi, Mink'i, O&O), van Haute Epoque (o.a. Remco van Leeuwen, De Eenhoorn, Jan Roelofs, Frederik Muller, Jan Muller), via de generalisten (o.a. Theo Daatselaar, Dirk & DirkJan Limburg, Frans van Nie) tot vele eeuwen schilderkunst (o.a. Albricht, Douwes, Eufrazie, Gabriels, Ligthart, Pappot, van Schaijk) en van zilver & juwelen (o.a. L'Argenterie Antique, Jacob J. Roosjen, Ans Hemke-Kuilboer) tot de meest vooruitstrevende hedendaagse kunst (o.a. Art+Deal, Galerie van der Planken, KunstSalon, Galerie Mia Joosten, Galerie Alicia Winters, Travelling Art Company). Een beurs kortom die iedere kunstliefhebber zal aanspreken.

De kunstbeurs van de toekomst

De Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch is volop in ontwikkeling. Wij tonen dat door in de aanloop naar de beursvloer een platform te creëren waar de kunstliefhebber en kunstkoper kan kennismaken met de actuele ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. De deelnemende kunstenaars zijn over het algemeen nog vrij jong en van zeer goed niveau. Hun werk en aanwezigheid zorgen voor extra dynamiek en een verrassingselement. Wij zien dit dan ook als een belangrijke en toekomstgerichte toegevoegde waarde voor onze beurs. Een onderdeel om in de komende jaren naar uit te kijken, iets dat alleen op de AFSH wordt gedaan! Door talentvolle kunstenaars op een ongedwongen manier te introduceren bij het publiek en de kunstenaars zelf kennis te laten nemen van het fenomeen kunstbeurs willen we bij galeries, bezoekers en kunstenaars nog meer belangstelling genereren voor de beurs en anderen tot deelname bewegen: werken aan de toekomst. Curatoren voor dit bijzondere platform zijn Emiel van der Beek en Victor Schalkwijk.

De meest inspirerende kunstbeurs

Zoals u gewend bent van de Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch zal de inrichting en de sfeer onovertroffen zijn. De ruime en ontspannen opzet zorgt ook dit jaar voor de kenmerkende interactie tussen deelnemer en bezoeker. De bezoeker wordt, al wandelend over de beurs, getrakteerd op bijzondere tentoonstellingen en kunnen deelnemen aan de professionele rondleidingen. Een aantal prominenten uit de kunstwereld zullen zorg dragen voor een aantal boeiende lezingen en in de lanen komt de bezoeker op een interactieve manier in aanraking met diverse disciplines en kunstvormen. AFSH2011 is een ware beleving.

Bijzondere presentaties

Tijdens deze bijzondere editie van de Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch heeft Galerie Bianca Landgraaf het mogelijk gemaakt om een bijzondere internationale keramiektentoonstelling te tonen met de titel 'Reflectie'. Deze reizende tentoonstelling omvat keramisch werk van internationale gerenommeerde kunstenaars: een select en kwalitatief hoogstaand gezelschap. Veertien keramisten uit Amerika, Azië en Europa geven hun visie op het mens-zijn in onze wereld. Reflectie is nadenken, over het leven, over de mensen en hun relatie tot de ander. Maar reflectie is ook weerspiegeling: een spiegeling van zichzelf; de mens. Voor deze tentoonstelling werden kunstenaars samengebracht die ieder op eigen wijze de menselijke figuur als vehikel gebruiken om hun visies, hun kritieken en/of hun bevindingen tot uitdrukking te brengen. Er zijn onder andere werken te bewonderen van Herman Muys (B), Gundi Dietz(A), Emma Rodgers (UK), Sybille Onnen(D), Audrius Janusonis (Lit), Christa Grecco (USA), Esthe r Shimazu (Hawaii) en Akio Takamori (Jap/USA).

Evenals de voorgaande edities zal Monique Velzeboer haar nieuwe foto's presenteren in het paviljoen van het Liliane Fonds. Naast deze verrassende tentoonstellingen werken wij aan nog meer 'beleving' op de beursvloer. De actuele informatie hierover vindt u op de website.

Het bewijs van goede smaak.....al 45 edities!

Om een bezoek aan de jubileumeditie van de Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch extra aantrekkelijk te maken kunt u zich als bezoeker registreren op onze website: www.afsh.nl U krijgt dan een korting van 5,00 euro op de normale toegangsprijs van 15,00 euro. Op de website vindt u tevens uitgebreide informatie over de beurs en haar deelnemers. Wij verwelkomen u graag van 16 tot en met 25 april in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch.

Openingstijden

Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch vindt plaats in de Brabanthallen, Peelhal en Baroniehal, Diezekade 2 5222 AK 's-Hertogenbosch. Van 16 tot en met 25 april 2011, openingstijden: dagelijks 11 - 19 uur. Donderdag 11 - 21 uur en maandag 25 april 11 - 18 uur. Entree ¤ 15,-. Meer informatie www.afsh.nl.