Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Meeslepend Maassluis bij Maanlicht'
MOONWALKING

De Culturele Raad Monster organiseert op zaterdag 16 april 2011 de 25e editie van de Moonwalking, een sportieve wandeling met een cultureel tintje. Het thema van de Moonwalking is 'Meeslepend Maassluis bij Maanlicht' (de 4 M's). Deze editie is met een extra feestelijk tintje.

Deze Moonwalking zal starten bij Theater de Schuurkerk aan de Schuurhof 142 in Maassluis. In de foyer zullen we worden ontvangen met koffie en thee. Vervolgens gaan wij na de opening een historische stadswandeling maken met de stadsgidsen van de historische vereniging Maassluis. Zij vertellen over de geschiedenis van de stad, zijn ontwikkeling, de gebouwen en hun bewoners. Ook de visserij en de daarmee samenhangende bedrijven, de zeesleepvaart, loods- en bergingsdiensten en hun schepen, de verhalen van oude Maassluizers kunnen aan de orde komen. Na de wandeling zal er een warm stamppottenbuffet klaar staan bij Monsieur Paul, waar we 1,5 a 2 uur lekker zullen genieten. Na het eten wandelen we naar Theater de Schuurker waar we de voorstelling Slingers en Ballonnen gaan zien van Esther Groenenberg. Esthers eerste liedjesprogramma heet, net als haar zeer goed ontvangen debuutalbum, Slingers en Ballonnen. Hoewel Esther zeker oog heeft voor de minder zonnige kanten van het leven, is na elk lied, verhaal of gedicht haar glas toch weer halfvol. Vier fantastische muzikanten begeleiden Esther's heldere, spatzuivere zang. Esther Groenenberg is een ontdekking waar we nog veel van kunnen verwachten! Na afloop sluiten we deze 25e editie af met een drankje. U kunt met mooi weer nog even wandelen naar de haven en genieten van de maan en het water.

Deze Moonwalking start om 15:30 uur en eindigt om ongeveer 23:30 uur.

Zie verder het programma op: www.cultureleraadmonster.nl

Deelname: Uitsluitend vooraf kaartverkoop!
Doe dit als volgt: stuur een e-mail naar info@cultureleraadmonster.nl met uw naam, adres en telefoonnummer, met vermelding van het aantal deelnemers en maak E 27,50 per persoon over op bankrekeningnummer 32 32 50 483 t.n.v. Culturele Raad Monster te Monster. Wanneer het geld is overgemaakt krijgt u een bevestiging van deelname. Neem u veiligheidvest met reflectie of lampjes mee om goed zichtbaar te zijn!