Ministerie van Defensie

Relatieconcert Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' voor commandant 13 Mechaniseerde Brigade - Eindhoven

Datum: 16 april 2011
Tijdstip:
Locatie: Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven

Wegens grote belangstelling zijn er voor dit concert geen kaarten meer te verkrijgen. Er komen hoogstwaarschijnlijk nog enkele reservekaarten vrij waar u zich voor kunt inschrijven. Mochten er nog kaarten beschikbaar komen dan worden ze uiterlijk 10 april naar u verstuurd.

Het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht 'Bereden Wapens' (FKKLBW) geeft op 16 april 2011 in het muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven een galaconcert. Onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma verzorgt het korps samen met speciale solisten Tania Kross en Freek Bartels het concert.

Het fanfarekorps brengt deze avond diverse werken ten gehore, waaronder liederen uit Des Knaben Wunderhorn van G. Mahler, met soliste Tania Kross. Deze mezzosopraan kreeg de eer te soleren tijdens het concert ter viering van het 120 jarig bestaan van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.
Het tweede deel van het concert staat in teken van de West Side Story van componist Leonard Bernstein. De rol van Maria wordt vertolkt door Tania Kross. Freek Bartels is haar tegenspeler Tony. Het grote publiek kent Freek voornamelijk van zijn deelname en het winnen van het programma 'Op zoek naar Joseph'. Daarnaast wordt deze avond de nieuwe cd van het FKKLBW, `The Sword and the Crown', gepresenteerd.

Kaarten voor dit gratis concert kunt u bestellen door een e-mail, met daarin uw adresgegevens en het aantal gewenste kaarten, te sturen naar mail@fkklbw.nl. De kaarten worden per post naar u opgestuurd.

Het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht `Bereden Wapens' (FKKLBW) is één van de twee beroepsorkesten binnen de Koninklijke Landmacht en is een veelzijdig orkest dat een artistieke uitdaging durft aan te gaan. Haar unieke fanfaresound heeft het afgelopen seizoen al mogen weerklinken op grote podia zoals de Beurs van Berlage, Orpheus Apeldoorn en concertgebouw De Doelen.