Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle,28 maart 2011

Inspiratie opdoen en snuffelen aan ideeën
Duurzame Energiemarkt biedt keur aan ideeën voor de wedstrijd Duurzaam Dorp Overijssel 2011

Op zaterdag 16 april vindt de Duurzame Energiemarkt plaats op Saxion Hogeschool in Deventer van 11 tot 16 uur. Op de markt kan iedereen ideeën opdoen, inspiratie opdoen of afspraken maken met andere duurzame dorps- en buurtbewoners.

Zoals wellicht bekend is in 2010 is Hoonhorst tot Duurzaam Dorp Overijssel uitgeroepen Ook dit jaar vindt er weer een wedstrijd Duurzaam Dorp plaats (lees er alles over op www.overijssel.nl/duurzaamdorp2011). Dorpen, stadsbuurten en wijken worden uitgedaagd om mee te dingen naar deze gewilde titel. De Duurzame Energiemarkt wordt georganiseerd door de provincie Overijssel samen met het netwerk 'Duurzaam Gebouwd' en Hogeschool Saxion en biedt de kans aan mensen die aan de wedstrijd Duurzaam Dorp Overijssel 2011 willen meedoen te bekijken wat er op het gebied van duurzaamheid allemaal mogelijk is.

Natuurlijk hoeven deelnemers aan de wedstrijd niet allemaal zelf hun ideeën en plannen te verzinnen. Allerlei organisaties en bedrijven willen daarbij helpen. Ook 'doorgewinterde' dorpen en buurten delen hun ervaringen graag. Dat gebeurt dus allemaal op de Duurzame Energiemarkt.

Voor de eerste vijftig aanmelders voor de wedstrijd 'Duurzaam Dorp 2011' en voor de Duurzame Energiemarkt staat op zaterdag 16 april een gratis vijf-persoons eco-lunch klaar vol streekproducten. Dus meld u snel aan op j.huurman@overijssel.nl.

Duurzame Energiemarkt
Zaterdag 16 april 2011
Van 11.00 tot 16.00 uur
Saxion Hogeschool, Handelskade 75, Deventer. 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station.