Ingezonden persbericht


+++ PERSBERICHT +++

Rotterdam, 1 april 2011

UITGEVERIJ DOUANE PRESENTEERT: DE BORDEWIJKROUTE

Op zaterdag 16 april 2011 verschijnt bij uitgeverij Douane het 3e en laatste deel van de literair-historische wandeltrilogie door Rotterdam van Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij (samen het Rotterdammologisch Instituut): De Bordewijkroute - een literair-historische wandeling (Kralingen - Noordereiland - Vreewijk). Eerder verschenen De Leopoldroute, door de binnenstad van Rotterdam, en De Blamanroute, door Rotterdam-West en Delfshaven.

De presentatie van De Bordewijkroute vindt plaats op zaterdagmiddag 16 april om 15.00 uur bij Oosterboekhandel J. Amesz in Rotterdam-Kralingen in aanwezigheid van beide auteurs. Na een korte inleiding door uitgever Arie van der Ent wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan Marijke Schilder-van der Lingen, oud-directeur VVV Rotterdam en Kralingse. Daarna is er gelegenheid om het wandelboekje aan te schaffen en te laten signeren door de auteurs onder het genot van een drankje.

Ferdinand Johan Wilhelm Christiaan Karel Emil Bordewijk (1884-1965) werd geboren in Amsterdam, overleed in Den Haag, maar werkte op een advocatenkantoor in Rotterdam (in 1919 liet hij vijf van zijn zes voornamen schrappen). Hij is een van de grootste Nederlandse schrijvers, zijn roman Karakter (1938) misschien wel de grootste roman die in Rotterdam speelt. De Bordewijkroute doet diverse plekken uit de roman aan, begint in Kralingen, steekt over naar het Noordereiland en eindigt in Tuindorp Vreewijk.

Datum: zaterdag 16 april 2011 * Plaats: Oosterboekhandel J. Amesz, Voorschoterlaan 145a, Rotterdam * Tijd: 15.00 uur


---




Ingezonden persbericht