Ingezonden persbericht


Persbericht, 4 april 2011

'Drieluik Flevoland' toont jarige provincie in beeld, geluid en vorm

Lelystad - Ter ere van het 25-jarig bestaan toont Nieuw Land de provincie Flevoland op drie verrassende manieren in de tentoonstelling 'Drieluik Flevoland'. Bekijk Flevoland door de ogen van de Lelystadse fotografe Camilla Zeguers, hoor zes vooraanstaande Flevolandse ondernemers vertellen over hun band met de provincie of trek een Flevolands voorwerp uit de Nationale Automatiek en ontdek het verhaal erachter.

Fotografe Camilla Zeguers toont haar beeld van Flevoland met een selectie van haar werk. Haar nieuwste boek 'Buiten gewoon Flevoland' komt binnenkort uit. De zes Flevolandse ondernemers; Martin Gaus uit Lelystad, David van Gennep van Stichting AAP uit Almere, Wout Bouwheer van Bouwheer Zeewolde, Piet van Liere van Gebr. van Liere uit Dronten, Paul van Staveren van Restaurant Sonoy uit Emmeloord en Lubbert Schenk van NorthSeafood van Urk, hebben ieder hun sporen verdiend in Flevoland. Deze harde werkers vertellen in korte interviews wat hen bindt aan Flevoland. Met de Nationale Automatiek van het Nationaal Historisch Museum toont Nieuw Land Flevoland in vorm. De Nationale Automatiek is een trekmuur waarin in plaats van FEBO lekkernijen voorwerpen liggen die een collectief "o ja" oproepen: van een kaasschaaf of lichtgevende veter tot koolzaad. Elk nationaal of Flevolands voorwerp vertelt zijn verhaal, historisch en vaak persoonlijk.

De tentoonstelling Drieluik Flevoland is van 16 april tot en met 21 augustus 2011 te bezichtigen in de centrale hal van Nieuw Land. De Nationale Automatiek staat tot en met 4 september in Nieuw Land. Kijk op www.automatiek.innl.nl voor meer informatie.

Meer informatie over Nieuw Land is te vinden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.