Ingezonden persbericht


Persbericht Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch 7 april 2011 ()


45 jaar Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch "Bewijs van goede Smaak"

Van 16 tot en met 25 april 2011 vindt voor de 45ste keer Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch plaats. De beurs wordt jaarlijks bezocht door 20.000 kunst- en cultuurliefhebbers met een goede smaak. Dit jaar is het deelnemersaantal gegroeid naar 74 galeries en antiquairs. Nieuwe deelnemers dit jaar zijn bijvoorbeeld de galerie voo r Russische Iconen en 17e eeuwse Kunst: Door de Eeuwen heen, Galerie Kap Pur Tilburg, Art + Deal uit Antwerpen en Alicia Winters Galería. Deze laatste galerie vertegenwoordigt een aantal bekende Spaanse kunstenaars. Bijzonderheden van dit jaar zijn onder andere Fabergé eieren (Helldorfer Juwelier-Antiquair), en een bijzondere serie van Andy Warholl (galerie Mia Joosten). Tijdens AFSH presenteren zich galeries op het gebied van onder andere middeleeuwse kunst, barok, renaissance, moderne en hedendaagse kunst. Ook zijn de belangrijke antiquairs uit Nederland en Vlaanderen aanwezig.

Voor de 45ste lustrum editie is een speciaal programma opgesteld met optredens en tentoonstellingen. De Brabanthallen zijn ingericht in diverse secties en in getransformeerd in afwisselende sferen. Na het bezoek aan de galeries, zijn er voldoende mogelijkheden voor een drankje en hapje.

Deelnemers aan AFSH 2011

De 45ste editie van de Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch kent een goed niveau en grote diversiteit van de deelnemers. We presenteren diverse disciplines van pre-columbiaans en Chinese oudheid (o.a. America Antigua, Gibson Antiques, Hamadi, Ming k'i, O&O), van Haute Epoque (o.a. Remco van Leeuwen, De Eenhoorn, Jan Roelofs, Frederik Muller, Jan Muller), via de generalisten (o.a. Theo Daatselaar, Dirk & DirkJan Limburg, Frans van Nie) tot vele eeuwen schilderkunst (o.a. Albricht, Douwes, Eufrazie, Gabriels, Ligthart, Dolf D. van Omme, Pappot, van Schaijk) en van zilver & juwelen (o.a. L'Argenterie Antique, Jacob J. Roosjen, Ans Hemke-Kuilboer) tot hedendaagse kunst (o.a. Art+Deal, Bruijstens Modern Art, Galerie van der Planken, KunstSalon, Galerie Mia Joosten, Alicia Winters Galería, Galerie Kap Pur en Travelling Art Company). Een beurs kortom die iedere kunstliefhebber zal aanspreken.

De kunstbeurs van de toekomst

De Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch biedt dit jaar een groep kunstenaars de kans om zich te presenteren aan de bezoekers van AFSH. Onder leiding van de kunstenaars Emiel van Beek en Victor Schalwijk is een presentatie gemaakt. Meerdere kunstenaars nemen deel aan het project. De tentoonstelling is gedurende alle beursdagen te zien in lange gang naar de beurs.

Bijzondere tentoonstellingen

Internationale Keramiek tentoonstelling

Tijdens deze bijzondere editie van de Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch heeft Galerie Bianca Landgraaf het mogelijk gemaakt om een bijzondere internationale keramiektentoonstelling te tonen met de titel 'Reflectie'. Deze reizende tentoonstelling omvat keramisch werk van internationale gerenommeerde kunstenaars: een select en kwalitatief hoogstaand gezelschap. Veertien keramisten uit Amerika, Azië en Europa geven hun visie op het mens-zijn in onze wereld. Reflectie is nadenken, over het leven, over de me nsen en hun relatie tot de ander. Maar reflectie is ook weerspiegeling: een spiegeling van zichzelf; de mens. Voor deze tentoonstelling werden kunstenaars samengebracht die ieder op eigen wijze de menselijke figuur als vehikel gebruiken om hun visies, hun kritieken en/of hun bevindingen tot uitdrukking te brengen. Er zijn onder andere werken te bewonderen van Herman Muys (B), Gundi Dietz(A), Emma Rodgers (UK), Sybille Onnen(D), Audrius Janusonis (Lit), Christa Grecco (USA), Esther Shimazu (Hawaii) en Akio Takamori (Jap/USA).

Tentoonstelling Wim Oepts

De Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch toont met meer dan 50 werken een overzicht van het werk van schilder en graficus Willem Anthonie Oepts (1904-1988). De werken komen uit een prive collectie en zijn zelden in het openbaar te zien.

Geert Lap installatie Variaties II

Geert Lap is gestart met zijn opleiding aan de keramiekafdeling van de kunstacademie in Den Bosch. Hij vervolgt zijn opleiding aan de Rietveldacademie in Amsterdam. Op de keramiekafdeling krijgt hij les van de invloedrijke keramist Jan van der Vaart, die bekend staat om zijn klare vormentaal. Van der Vaart zet Geert Lap aan tot experimenten met nieuwe materialen en technieken. Maar in tegenstelling tot Van der Vaart, die in zijn werk gietprocedés toepast en dus in serie werkt, blijft Lap de ambachtelijke pottenbakker die eenmalige producten vervaardigt. Het werk van Lap is ook verfijnder in zijn afwerking. Het keramiek van Geert Lap wordt door zowel binnen- als buitenlandse verzamelaars en openbare instellingen verzameld. Musea als het Metropolitan Museum in New York en het Stedelijk Museum in Amsterdam hebben werk van hem in hun collectie.

Monique Velzeboer

Evenals de voorgaande edities zal Monique Velzeboer haar nieuwe foto's presenteren in het paviljoen van het Liliane Fonds.

Voor meer en actuele informatie over tentoonstellingen. Verwijzen wij u graag naar onze website.

Vroegboekkorting

U kunt zich op onze website als bezoeker registeren. U krijgt dan een korting van 5,00 euro op de normale toegangsprijs van 15,00 euro. Op de website vindt u tevens uitgebreide informatie over de beurs en haar deelnemers. Wij zien u graag van 16 tot en met 25 april in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch.

Openingstijden

Art & Antiques Fair 's-Hertogenbosch vindt plaats in de Brabanthallen, Peelhal en Baroniehal, Diezekade 2 5222 AK 's-Hertogenbosch. Van 16 tot en met 25 april 2011, openingstijden: dagelijks 11 - 19 uur. Donderdag 11 - 22 uur en maandag 25 april 11 - 18 uur. Entree ¤ 15,-. Meer informatie www.afsh.nl